Incalzire in pardoseala vs radiatoare. Ce prefera proiectantii?

Atunci cand vorbim de cea mai buna solutie pentru incalzirea unui imobil, parerile sunt impartite. Unii beneficiari aleg clasicele calorifere cu tevi si racorduri la vedere, iar altii prefera sa le inlocuiasca cu un sistem termic incorporat in pardoseala.

 Dar arhitectii ce prefera? Radiatoarele sau incalzirea in pardoseala?

In mod normal, orice investitie in constructii este influentata in cea mai mare masura de catre arhitectii care o proiecteaza si propun solutii tehnice. In Romania, 97% din arhitectiii activi in piata specifica minim un brand in caietele de sarcini.

Analiza realizata de IBC Focus din ultimile 6 luni de zile pe un esantion de 958 arhitecti care au specificat un volum de 680.759 de bucati de radiatoare si 25.089 mp de incalzire in pardoseala, ne arata ca doar 4 din 100 de arhitecti specifica incalzirea in pardoseala in caietelede sarcini.

Cele mai multe proiecte in care s-a specificat ca si solutie incalzirea in pardoseala sunt constructii noi in proportie de 69%, pe primul loc fiind Cladirile rezidentiale private. A doua optiune este pentru Hotel&Relaxare, cu un procent apropriat.

1.jpgRadiatoarele sunt specificate in proportie de 72% pentru constructiile noi, pe primul loc fiind tot Cladirile rezidentiale private, urmate de Constructiile Sociale si Comunitate.

2.jpgCat de specificata este piata radiatoarelor si a incalzirii in pardoseala de catre arhitecti?

Analiza cotei de specificatie ne arata ca 71% din piata radiatoarelor ramane nespecificata.

3.jpgVrei sa aflii care sunt cele mai specificate brand-uri de calorifere? Contacteaza-ne AICI!

Pe de alta parte, incalzirea in pardoseala este nespecificata in proportie de 95%.

4.jpgIn concluzie, arhitectii specifica mai mult radiatoarele decat incalzirea in pardoseala in caietele de sarcini. Iar faptul ca doar 5% din arhitectii si proiectantii din Romania au specificat un brand de incalzire in pardoseala in caietele de sarcini poate reprezenta o oportunitate imensa de diferentiere si infuentare a pietei de catre producatorii de solutii pentru incalzirea in pardoseala.

IBC Focus a lansat cea mai moderna platforma de comunicare si promovare catre arhitecti ÔÇô Arhispec.ro unde deja exista inscrisi producatori de radiatoare si de incalzire in pardoseala. Daca nu ai deja un cont, cere AICI voucherul tau cadou de 250 de euro.