Chemstal: Instalatie de incalzire curata pentru o atmosfera calda acasa

In ultimii ani un numar tot mai mare de persoane utilizeaza centrale termice, fapt datorat dorintei oamenilor de a nu mai depinde de sistemul centralizat de incalzire, care de cele mai multe ori este mai scump si mai greu de controlat in ceea ce priveste costurile.

In general, pentru aceste centrale termice, agentul termic folosit este de cele mai multe ori apa. In cazul centralelor termice care prepara apa calda menajera, apa rece este dirijata intr-un schimbator de caldura unde este incalzita pentru a fi folosita la spalat, baie sau bucatarie.

Apa utilizata in instalatie contine foarte multe saruri dizolvate, care se pot depune pe suprafetele cu care apa este in contact, formand o crusta aderenta, tare. Depunerile succesive de astfel de saruri favorizate de o temperatura crescuta conduc la reducerea transferului termic (deci, implicit, a randamentului termic), blocarea completa a tevilor si vanelor si, deci, generarea unor costuri mari pentru reparare.

Mai mult, pentru protejarea in depozitare a radiatoarelor noi utilizate la realizarea unei instalatii termice se foloseste un amestec de pulbere de magnetita (oxid de fier foarte rezistent la agenti chimici), ulei si unsori. Astfel ca, odata montate si puse in functiune caloriferele, apa care circula prin acestea va contacta acest amestec de magnetita si unsori si il va recircula in intreaga instalatie termica. Neindepartarea la timp a magnetitei si a celorlalte resturi solide ramase in circuit conduc la aparitia zgomotului in functionare si genereaza depuneri in zonele inguste ale instalatiei (schimbatoare de caldura, pompe etc.)

Protectia instalatiei termice si functionarea optima a acesteia sunt esentiale pentru mentinerea unei durate lungi de utilCLEANEX® TOTALizare. Astfel ca, este foarte important sa stim si sa intelegem ce trebuie sa facem pentru a asigura o protectie optima instalatiei termice.

Specialistii Chemstal ne prezinta urmatoarele solutii:

CLEANEX® TOTAL este o solutie acida destinata curatarilor grele ale instalatiilor termice care prezinta depuneri de calcar, oxizi, maluri si magnetita. Acesta contine substante tensioactive care asigura indepartarea eficienta a slamurilor si magnetitei din sistemul termic prin actiunea combinata de desfundare si dispersie a acestora. Fiind aditivat cu inhibitori de coroziune, acesta asigura protectia optima a elementelor din fier, otel, cupru, inox si aluminiu.

Pentru neutralizKIT DE TESTARE NIVEL DE pHarea reziduurilor acide ramase in instalatie in urma curatarii depunerilor cu CLEANEX® TOTAL se recomanda utilizarea NEUTRALYZER ALCALIN. Acesta are si rolul de pasivizant (evita ruginirea) pentruNEUTRALYZER ALCALIN elementele din fier, otel, fonta pana la umplerea instalatiei cu fluid termic. Ulterior neutralizarii resturilor acide se masoara pH-ul solutiei eliminate din circuit cu kit-ul de testare pH.

Recircularea acestor solutii profesionale se poate face cu ajutorul unei pompe de curatare chimica care inlesneste procedeul de curatare, optimizand de asemenea timpul de lucru. Pompa de curatare chimica EVOLUTION 20 TURBO este o pompa destinata curatarii chimice a instalatiilPOMPA DE CURATARE CHIMICA EVOLUTION 20 TURBOor termice medii si permite curatarea rapida a circuitelor de dimensiuni reduse. Dotata cu schimbator de sens, aceasta ataca crusta din ambele directii, indepartand eficient depunerile de calcar si mizerie.

Pentru protejarea instalatiei si optimizarea functionarii ulterioare se recomanda utilizarea unui inhibitor anticoroziune, care sa previna diversele eventuale depuneri de piatra, mal, fenomenele de oxidare si electrocoroziune etc. INSTAL PROTECT este un astfel de inhibitor, care asigura protectia elementelor realizate din otel, fonta, cupru, aluminiu si aliaje din aluminiu. Aceasta confera o protectie cu peste 30% in plus fata de utilizarea apei demiINSTAL PROTECTneralizate ca agent termic, prevenind depunerile de calcar, oxidarea si electrocoroziunea diverselor metale din instalatie, prin formarea unei pelicule protectoare pe peretii incintelor prin care circula agentul termic.

FILTRU ANTIMAGNETITA MagnaClean Micro 22 mmSi pentru o protectie completa a instalatiei termice dupa curatarea si incarcarea acesteia cu inhibitor anticoroziune, specialistii recomanda echiparea circuitului cu un filtru antimagnetita. MAGNA CLEAN MICRO este un filtru care retine atat magnetita, cat si particulele non- magnetice din sistemele de incalzire, utilizarea lui fiind posibila chiar si pentru sistemele de incalzire in pardoseala.

Respectand aceste recomandari ale instalatorilor profesionisti, instalatia dumneavoastra termica va functiona in parametri foarte buni, reducand astfel costurile de mentenanta si eventualele reparatii, respectiv inlocuiri ale unor echipamente din circuitul termic in cauza, toate acestea pentru a va bucura de o atmosfera calda acasa!

Vrei sa aflii mai multe de la specialistii Chemstal in solutiile de curatare a instalatiilor?

Completeaza formularul de mai jos: