Cum curatam eficient un cazan cu combustibil solid?

In ultimii ani un numar tot mai mare de persoane utilizeaza centrale termice, fapt datorat dorintei oamenilor de a nu mai depinde de sistemul centralizat de incalzire, care de cele mai multe ori este mai scump si mai greu de controlat in ceea ce priveste costurile. In plus, in localitatile care nu beneficiaza de sisteme centralizate de incalzire, localnicii achizitioneaza centralele termice atat consumatoare de gaz, cat si combustibil solid sau lichid, intrucat acestea prezinta avantaje multiple fata de sobele clasice si anume, costuri controlabile, usurinta de exploatare, posibilitatea incalzirii uniforme in locuinta s.a.

Bineinteles ca una dintre cele mai confortabile resurse existente pentru alimentarea echipamentelor de incalzire este gazul. Problema e ca nu toate zonele din Romania au acces facil la alimentarea cu gaz, iar de aici apare si nevoia unor solutii eficiente de incalzire ce consum─â si alte tipuri de combustibil.

Gudronul este un amestec de┬ácarbon si hidrocarburi obtinut prin descompunerea chimica ale unor materiale organice precum: lemn, carbune, peleti etc, fiind un lichid vascos de culoare neagra. O mare┬áproblema ├«n care este implicat gudronul este colmatarea cosurilor de fum ale centralelor sau sobelor folosite cu combustibil de mas─â lemnoas─â. Procesul de apari╚Ťie a gudronului are loc ├«n timp, dar afecteaz─â serios gurile de evacuare sau caile de acces ale sobelor, acesta fiind foarte lipicios ╚Öi greu de ├«ndep─ârtat.

Din acest motiv, pentru a veni in ajutorul dumneavoastra, specialistii Chemstal au dezvoltat doua produse special concepute pentru efectuarea acestei operatiuni: Cleanex Gudron si Gudronex.

Cleanex Gudron este o solutie dezincrustanta dedicata curatarii gudronului si funinginii necombustibile depuse pe peretii camerelor de ardere ale instalatiilor care utilizeaza combustibil solid (lemn, carbune, peleţi, etc). Produsul dizolva depuneri de gudron de maxim 1mm si este recomandat pentru cazanele cu gazeificare.

In camera de ardere rece, se pulverizeaza ca atare direct pe suprafetele de curatat din metal, sticla, ceramica. Produsul se lasa sa actioneze cateva minute, iar dupa inmuierea depunerilor se procedeaza la inlaturarea acestora.

Pentru a curata camerele de ardere cu o geometrie neregulata, sau care prezinta un strat mai gros de gudron, se recomanda utilizarea impreuna cu produsul Gudronex.

Gudronex este un agent de curatare sub forma de doze cu pulbere pentru ├«nl├úturarea rapid├ú a mizeriei ┼či a reziduurilor nearse existente pe pere┼úii sobelor pe lemne si a focarelor cazanelor cu combustibil solid (lemn, carbune, pele┼úi, etc). Produsul ac┼úioneaz├ú ┼či ├«n cele mai pu┼úin accesibile zone ale focarului de unde elimin├ú depunerile corozive ┼či oxizii, ├«mbun├út├ú┼úind calitatea arderii ┼či eficien┼úa echipamentului.

În timpul functionarii cazanului (cu foc iute) avand clapeta de cos deschisa, se arunca o doza de Gudronex. Stratul de cenusa ramas in urma reactiei, se indeparteaza cu usurinta.

Procedura de curatare se va efectua de cate ori este nevoie, fara a afecta echipamentele.