Top 7 motive pentru care recomandam panourile radiante ZESS cu caldura de radiatie coerenta

Majoritatea aparatelor electrice de incalzire functioneaza pe principiul convectiei si se numesc convectoare. Problema cu care ne confruntam este datorata aerului incalzit care se ridica la tavan pe langa pereti, unde se raceste si coboara din nou. In consecinta, rezulta o distributie neuniforma a caldurii in camera cu temperaturi ridicate in partea de sus si temperaturi joase la pardoseala. Se creeaza o stare de discomfort, ca urmare a circulatiei aerului prin incapere si a distributiei neuniforme de caldura.

In plus, prin convectie se modifica umiditatea prin revaporizarea picaturilor fine existente in aer, avand ca efect condensul si aparitia mucegaiului pe pereti care afecteaza sanatatea si reduc coeficientul de izolare termica a peretilor.

Dezavantajele incalzirii prin convective (convectoare) sunt eliminate de incalzirea prin unde termice coerente de 20 de micron (panouri ZESS), prin intermediul carora piesele de mobilier, peretii, planseele si tavanele sunt incalzite in profunzime prin difuzie, jucand rolul de acumulatori de caldura. De aceea, la intreruperea temporara a incalzirii, locuinta ramane calda.

Specialistii Zess Electronic ne recomanda panourile radiante cu caldura de radiatie coerenta. Iata care sunt motivele:

  1. Panourile radiante ZESS au un consum cu cel putin 30% mai mic fata de celelalte panouri radiante. Cu o astfel de tehnologie se poate atinge un consum mediu pe luna de iarna de cca. 7 kwh/ mp (700 kwh/ luna la un apartament de 100 mp).
  2. Costurile cu achizitia si montarea panourilor radiante sunt mult mai mici in comparatie cu instalarea unui sistem classic de incalzire cu centrala termica si radiatoare (calorifere).
  3. Pzessunerea in functiune a panourilor radiante ZESS se face intr-un timp relativ scurt (2-3 ore) si nu necesita lucrari complexe de constructii, instalatii etc.
  4. Securitatea si sanatatea persoanelor sunt in siguranta. Incalzirea cu panourile ZESS nu produce gaze si nici pericol de incendiu datorita functionarii cu energie electrica care are curenti de lucru redusi, suportabili de o instalatie electrica obisnuita.
  5. Instalarea de panouri radiante nu este supusa/limitata de existent unor prescriprii tehnice legislative, deci nu sunt necesare/obligatorii avize sau autorizatii, iar montajul poate fi facut chiar de catre beneficiar, fara a fi nevoie de experienta in instalarea de sisteme si instalatii termice.
  6. Panourile radiante ZESS cu caldura de radiatie coerenta au o durata de viata de 10-15 ani si nu necesita o intretinere speciala.
  7. Panourile ZESS ofera un design placut si original, ele pot fi vopsite si decorate cu vopsea de diferite culori.. In curand gama de lux va cuprinde chiar si cristale naturale incorporate in structura foliei termoe lectrice de diverse forme si marimi, cu efecte terapeutice si un deisgn deosebit.

Articol realizat in colaborare cu specialistul Zess Electronic, Vasile Zodila.

Ai produse din domeniul termic pe care vrei sa le faci cunoscute in piata?
www.Instalfocus.ro┬áÔÇô este locul unde gasesti cea mai mare comunitate a instalatorilor din Romania si un portal dedicat exlusiv domeniului instalatiilor. Contacteaza-ne┬áAICI┬ási impreuna vom alege varianta cea mai potrivita de promovare pentru tine!