TOP 3 cele mai specificate produse de instalatii HVAC din ultima luna

Prospec, noul instrument de business intelligence si vanzari lansat de catre IBC Focus–┬álider in monitorizarea pietei constructiilor- ne arata inclusiv cotele si ratele de specificatie ale unui anumit produs. Astfel, caietele de sarcini sunt atent monitorizate de catre specialistii IBC Focus, iar cantitatile sunt trecute in soft, pentru a sti la un click distanta care este volumul/ numarul de bucati ┬áspecificat in caietele de sarcini de catre arhitecti/proiectanti.

Avand la dispozitie acest instrument de business intelligence, am dorit sa aflam care este necesarul de produse HVAC din ultimele 30 de zile.

Where Air Conditioners Live

Esantionul il reprezinta cele 258 de proiecte din ultimele 30 de zile, unde au fost specificate produse HVAC. Am aflat ca cea mai mare cerere este pentru aer conditionat, respectiv 3964 bucati, pentru 74 din cele 258 de proiecte.

Piata aparatelor de aer conditionat din ultimele 30 de zile ramane nespecificata in proportie de 95%, in timp ce pentru cota de specificatie de 5% este impartita intre 3 mari jucatori pe piata.

1

Vrei sa stii care sunt acesti 3 mari jucatori? Intreaba-ne completand formularul de mai jos.

In ceea ce priveste stadiul acestor investitii, analiza ne arata ca 50% din proiecte sunt deja in executie, in timp ce 39% din ele sunt doar in stadiul de proiectare.

Pe locul 2 in topul celor mai cautate produse HVAC din ultima luna sunt sistemele de ventilare, cu o specificatie de 2446 bucati pentru 122 de proiecte. Aici vorbim de o cota de specificatie de 6 % imparita intre 4 mari jucatori pe piata.

Si nu in ultimul rand, pe locul 3 se afla sistemele de climatizare. Vorbim de 1939 de bucati pentru 79 de proiecte din ultimele 30 de zile.

2Pe langa acestea, in caietele de sarcini analizate in aceasta perioada sunt specificate si 124 de aeroterme, 117 centrale de tratare aer, dar si chilere, perdea de aer, tubulatura, etc.

Doresti sa afli ce proiecte au nevoie acum de produse pentru instalatii pentru a face o oferta? Lasa-ne datele tale mai jos: