Cele mai noi produse pentru curatarea, intretinerea si protejarea instalatiilor termice. De la Chemstal.

Pentru ca isi doreste sa fie mereu la curent cu nevoile clientilor sai, echipa CHEMSTAL a dezvoltat o serie de produse noi pentru curatarea, intretinerea si protejarea instalatiilor termice. Acestea sunt menite sa creasca eficienta lucrarilor si sa diminueze timpul de lucru.

Produsul CLEANEX® ALLROUND  ofera un tratament eficient de curatare si protectie totala instalatiilor de incalzire cu centrala termica. Acest tratament este diferit deoarece produsul ramane in instalatie, descompunand cantitati mari de contaminanti in timp scurt. Aceasta solutie este benefica, in special in cazul in care, spalarea chimica clasica cu pompa externa de spalare nu a avut loc.

CLEANEX ® ALLROUND nu are componenti acizi, avand un pH neutru, in consecinta putand fi folosit si de personal nespecializat . Produsul ofera o protectie de lunga durata ( 1 an) impotriva coroziunii si aparitiei depunerilor de calcar, suprima dezvoltarea bacteriilor si algelor si elimina producerea de gaze. Nu necesita clatire si reumplere si nu se utilizeaza impreuna cu antigelul sau alte produse chimice.

Un alt dezincrustant nou in gama de produse CHEMSTAL este CLEANEX® INSTAL PLUS, un agent neutru pentru curatarea instalatiilor termice. Acesta este special dezvoltat pentru curatarea depunerilor de namol din instalatiile termice care au probleme de transfer termic datorate colmatarii cu calcar, oxizi de fier si namol. Produsul este destinat tratarii atat a sistemelor noi de incalzire inainte de punere in functiune, cat si a sistemelor de incalzire deja exploatate.
Produsul curata uleiul, vaselina, grasimile si alte resturi de la instalarea/montarea componentelor instalatiei, precum si namolurile, depozitele si particulele de magnetita rezultate in urma coroziunii, solzii de rugina, depunerile de calcar si alte reziduuri de particule.

In cazul in care utilizati un dezincrustant acid, CHEMSTAL a dezvoltat produsul NEUTRALYZER PLUS, un neutralizant lichid cu proprietati bazice (alcaline) care asigura neutralizarea reziduurilor acide ramase in instalatie in urma curatarii depunerilor. Utilizarea produsului are si rol de pasivizant (evita ruginirea) al elementelor de fier/otel/fonta, pana la umplerea instalatiei cu fluid termic.
Produsul este utilizat si pentru neutralizarea solutiei de dezincrustant uzat, rezultat in urma spalarilor chimice, in vederea deversarii la canalizare in conditii de siguranta mediului. Produsul nu ataca garniturile de cauciuc, fier, cupru, inox sau aluminiu, insa nu se utilizeaza in cazul in care exista teava zincata.

Dupa curatarea instalatiei, este indicat sa introduceti un inhibitor de coroziune pentru protectie impotriva depunerilor ce pot aparea ulterior. In acest sens, CHEMSTAL recomanda noul produs INSTAL PROTECT PLUS, un inhibitor de coroziune cu pH neutru pentru instalatii termice, formulat pe baza unui mix special de aditivi anorganici. Asigura protectia optima a instalatiilor care contin elemente realizate din aluminiu si aliaje aluminiu siliciu, otel, fonta, cupru, inox si împiedica formarea bacteriilor în circuitele termice de incalzire. Produsul asigura protectia anticoroziva a componentelor metalice cu peste 30% fata de utilizarea apei demineralizate ca fluid termic. Prin formarea unei pelicule protectoare pe peretii incintelor prin care circula agentul termic, previne depunerea de piatra si namol, avand si proprietati anticrusta, precum si aparitia fenomenelor de oxidare si electrocoroziune datorate utilizarii diverselor tipuri de componente metalice. Produsul nu se utilizeaza in circuite cu fluid termic pe baza de antigel.

Pentru protectie optima si pentru un randament crescut al instalatiilor termice, specialistii CHEMSTAL recomanda montarea filtrelor antimagnetita, MAGNA CLEAN, dezvoltate de ADEY Marea Britanie, pionierii filtrarii magnetice. Sistemul are o eficienta dovedita atat in retinerea oxidului de fier negru (magnetita) aflat in suspensie, cat si a particulelor non-magnetice din sistemele termice de incalzire, avand un rol deosebit de important in pastrarea calitatii fluidului. Filtrul este realizat dintr-un material compozit special, putand fi utilizat si pentru incarcarea in sistem a substatelor chimice lichide destinate intretinerii si protectiei instalatiei.

Pentru gama completa de produse CHEMSTAL, puteti vizita site-ul: www.chemstal.ro