Tehnologii inteligente de la Testo pentru sistemele frigorifice

Testarea și mentenanţa sistemelor frigorifice în zilele noastre

Sunteţi unul dintre acei frigotehnişti ce lucrează încă cu baterii analogice? Atunci ştiţi cu siguranţă că sunt necesare prea multe instrumente pentru mentenanţa sistemului în funcţie de agentul frigorific utilizat: o altă baterie de manometre, instrumente pentru măsurarea temperaturii, etc. Acest lucru poate fi incomod de multe ori. Aşadar, nu consideraţi că ar fi mult mai practic şi mai rapid dacă aţi utiliza un singur instrument în munca dumneavoastră? A venit momentul să treceţi la tehnologii moderne de măsurare şi să aflaţi totul despre bateriile digitale de la Testo ce sunt operate prin aplicaţia pentru telefonul mobil.

Este evident că manifoldurile digitale nu sunt un subiect nou. Totuşi, în sfârşit puteţi folosi şi la servici dispozitivul ce v-a îmbogăţit şi simplificat viaţa în ultimii ani: telefonul mobil sau tableta. Mulţumită lui Testo, şi aplicaţiile pentru telefonul mobil au ajuns în lumea tehnologiilor de măsurare, uşurând considerabil sarcinile şi activităţile dumneavoastră de măsurare. Această trecere de la tehnologia de măsurare analogică la cea inteligentă este extrem de utilă în domeniul sistemelor frigorifice deoarece în acest domeniu sunt determinaţi numeroşi parametri cum sunt temperatura sau presiunea, alături de supraîncălzirea şi subrăcirea sistemului. Un manifold analogic nu este de mare ajutor în această situaţie deoarece poate măsura doar presiunile joase şi înalte. Pentru orice altă sarcină de măsurare sunt necesare echipamente suplimentare şi, implicit, cheltuieli crescute, pe lângă faptul că manipularea acestora este laborioasă iar rezultatele pot fi adesea eronate (conform unui studiu realizat de agenţia  “Energy Star” din SUA, până la 74% din sistemele frigorifice sunt reglate necorespunzător utilizând tehnologia de măsurare analogică).

Spre deosebire de instrumentele analogice, manifoldurile digitale ce pot fi controlate prin intermediul aplicaţiei pentru mobil cum sunt modelele testo 550 sau testo 557, vă scutesc de necesitatea unor instrumente suplimentare, transformând smartphone-ul sau tableta dumneavoastră într-o unealtă eficientă. Asta înseamnă că puteţi măsura de exemplu valorile de temperatură şi presiune rapid şi uşor, sau să efectuaţi teste de etanşeitate compensate cu temperatura, citind valorile măsurate direct pe telefonul mobil, indiferent de locaţia de măsurare. Supraîncălzirea şi subrăcirea sunt de asemenea afişate automat.

De asemenea sondele inteligente de la Testo sunt ideale atunci când aveți nevoie de o analiză simplă și rapidă a unui sistem frigorific. Cu ajutorul setului creat special pentru frigotehnişti puteţi realiza cu un efort minim toate măsurările necesare. Cele două sonde tip cleşte pentru măsurarea temperaturii alături de cele două sonde pentru măsurarea presiunii ce nu necesită folosirea unor furtunuri de conectare împreună cu aplicaţia pentru smartphone sau tabletă testo Smart Probes vă oferă cel mai bun sprijin. Sondele de presiune sunt compatibile cu valvele Schrader iar sondele tip cleşte pot fi folosite pe ţevi cu diametrul de până la 35 mm. Astfel puteţi determina într-un timp foarte scurt, pe lângă temperaturi şi presiuni, chiar şi temperaturile de evaporare/condensare şi/sau supraîncălzirea/subrăcirea, testând astfel cu precizie sistemul frigorific. Și cel mai bun lucru este că în cazul în care testul nu prezintă erori ale sistemului de refrigerare, puteți elimina sondele de presiune din sistem, fără pierderi de agent frigorific. Sistemul continuă să lucreze neschimbat, la fel ca înainte de test!

Dacă până acum datele au fost analizate prin tipărirea unui protocol de măsurare sau au fost salvate pe un PC printr-o procedură laborioasă, de acum înainte toate valorile de măsurare pot fi afişate sub formă de grafic şi expediate imediat prin email către birou sau către client, chiar de la locul măsurării. De asemenea, lista agenţilor frigorifici uzuali salvataă în instrument poate fi actualizată sau extinsă în orice moment prin intermediul aplicaţiei.

Să sumarizăm: mentenanţa sistemelor frigorifice devine aproape la fel de uşoară ca şi scrierea unui mesaj pe WhatsApp datorită tehnologiei inteligente de măsurare de la Testo. Deoarece manifoldurile controlate prin aplicaţia pentru telefonul mobil fac ca instrumentele de măsurare suplimentare să fie inutile, simplificaţi întreaga dumneavoastră activitate scutindu-vă de timp pierdut şi eforturi suplimentare. Astfel şi munca efectuată zilnic devine în sfârşit o parte a lumii dumneavoastră ce o controlaţi digital.

Dumneavoastră de cât timp sunteţi unul din acei ingineri de service ce încă lucrează cu baterii analogice?