Digital, nu analogic: un singur manifold pentru toate sistemele frigorifice

Doi factori sunt esențiali atunci când vine vorba despre evaluarea cuprinzătoare și reglarea corectă a sistemelor frigorifice și de aer condiționat: agenții frigorifici disponibili în instrument și valorile de măsurare corecte în permanență. În ambele situații, tehnologia digitală de măsurare pentru sistemele frigorifice de la Testo și-a dovedit valoarea. O gamă extinsă de noi seturi oferite de Testo fac ca trecerea de la echipamentele analogice la cele digitale să fie mai atractivă ca niciodată.

Progresul și digitalizarea nu pot fi încetinite, acestea influențând și sectorul frigorific. Iată câteva dintre cele mai importante aspecte ce trebuie luate în considerare la alegerea echipamentelor de lucru:
• sistemele frigorifice și de aer condiționat de ultimă generație devin tot mai complexe și din ce în ce mai performante;
• în permanență sunt introduși pe piață agenți frigorifici noi, iar cei vechi sunt eliminați;
• noile reglementări și legislația actuală modifică cerințele referitoare la eficiența energetică și protecția mediului.

Tehnologia de măsurare utilizată la punerea în funcțiune și mentenanța instalațiilor trebuie să aibă de asemenea performanțe corespunzătoare, provocare pe care Testo o îndeplinește cu succes prin inovațiile sale ce îi confirmă poziția ca lider în producerea echipamentelor de măsură.

Noile seturi de manifolduri digitale testo 550 și testo 557 care includ și furtunuri

Aceste seturi sunt ideale pentru activități de mentenanță la pompele de căldură, sistemele de aer condiționat și sistemele frigorifice. Seturile de manifolduri digitale testo 550 și testo 557 se remarcă prin echiparea cu două sonde de temperatură tip clește, o sondă pentru vacuum (doar la testo 557), geanta robustă de transport și mai nou prin seturile de furtunuri pentru încărcare. Acest accesoriu esențial este inclus acum standard în livrare, ceea ce înseamnă că nu mai sunteți nevoiți șă le achiziționați separat.

Conectate prin Bluetooth la aplicația pentru mobil ”testo refrigeration”, manifoldurile fac ca munca utilizatorului să fie mult mai ușoară. Parametrii ce caracterizează sistemul cum sunt subrăcirea și supraîncălzirea pot fi monitorizați de la o distanță de până la 20 de metri cu ajutorul unui smartphone sau tabletă. Trimiterea rapoartelor de măsurare prin email și actualizările gratuite ale agenților frigorifici nou apăruți pe piață sunt de asemenea câteva caracteristici deosebite ale aplicației pentru mobil disponibilă pentru sistemele de operare iOS și Android.

Noul set de sonde inteligente pentru aer condiționat și refrigerare

Noul set de sonde inteligente este adecvat pentru testarea pompelor de căldură și a sistemelor de ventilație și aer condiționat. Acesta include două sonde pentru măsurarea presiunilor înalte (testo 549i) și două sonde de temperatură tip clește (testo 115i) într-o nouă geantă de transport cu dimensiuni mărite. Această geantă oferă spațiu suficient atât pentru cele patru sonde incluse în set, cât și pentru alte șase sonde inteligente Testo ce pot fi utilizate complementar pentru alte aplicații din domeniul HVAC.

Setul de sonde inteligente pentru aer condiționat și refrigerare este utilizat împreună cu aplicația pentru mobil ”testo Smart Probes”. Pe lângă cei 80 de agenți frigorifici existenți în meniu, sunt disponibile și aplicații de măsurare predefinite pentru calcularea automată a supraîncălzirii/subrăcirii și a temperaturii de vaporizare/condensare. Documentarea raportului de măsurare cu includerea unor imagini și comentarii se desfășoară fără notarea pe hârtie, cu avantajul posibilității expedierii acestuia prin email.

Avantaje oferite de tehnologia digitală de măsurare de la Testo
Progresul tehnologic din sectorul instalațiilor frigorifice implică o mai bună cunoaștere și din partea tehnicienilor. Deoarece profesioniștii ce lucrează în acest domeniu ar trebui să se concentreze mai mult pe sisteme și mai puțin pe tehnologia de măsurare, instrumentele de măsură de la Testo create special pentru aceste aplicații pot fi operate intuitiv prin meniuri de măsurare predefinite.
Deoarece rezultatele măsurărilor efectuate cu instrumente digitale sunt mereu precise fără a putea fi falsificate prin afișaje mecanice sau erori de calcul, este asigurată o comparare exactă a parametrilor de sistem pe o perioadă îndelungată de timp.

Puteți afla mai multe informații despre noile seturi de manifolduri digitale testo 550 și testo 557 sau despre setul de sonde inteligente pentru aer condiționat și ventilație accesând site-ul nostru www.testo.ro sau contactându-ne la numărul de telefon +40 264 202 170 sau la adresa de email info@testo.ro.