Solar Block – sistemul de incalzire termodinamic pentru incalzire centrala, a piscinei sau a apei menajere

Folosit pentru incalzirea centrala, incalzirea apei menajere de uz industrial sau incalzirea piscinelor, SOLAR BLOCK reprezinta solutia economica, confortabila si ecologica cu aplicatii multiple, de la Delphi Electric, la costuri de pana la 10 ori mai mici decat mijloacele traditionale.

Un singur sistem poate sa deserveasca fara probleme intreaga locuinta, asigurandu-i intreg necesarul termic (pana la temperaturi exterioare de -15 grade Celsius). Pentru perioadele in care temperatura scade sub aceste valori, se recomanda folosirea sistemului impreuna cu o solutie alternativa de incalzire (centrala pe gaz, convector electric, panou radiant).

In perioada in care sistemul nu e folosit pentru incalzirea locuintei, acesta poate fi folosit pentru incalzirea apei din piscina.

Din ce este compus sistemul SOLAR BLOCK?

Blocul termodinamic are in componenta sa un compresor pentru recircularea agentului frigorigen, condensator, valva de expansiune si sistem de comanda. Nu necesite ventilare sau suporti de fixare pe sol.
Panoul solar este realizat din aluminiu anodizat, acoperit cu un strat hidrofobic flexibil. Are dimensiuni reduse (200 x 80 x 2 cm), facandu-l usor de transportat si montat (doar 8kg). Poate fi instalat pe orizontala, pe acoperis, pe perete, pe sol. Durata aproximativa de utilizare este de 25 de ani.

Pentru ce poate fi folosit SOLAR BLOCK?

Incalzirea apei calde pentru hoteluri, spitale, sali de sport, hale industriale. SolutiaEcoXL este un sistem de incalzire al apei menajere in special in pentru aplicatii industriale. Are posibilitatea de a obtine apa calda de pana la 60 grade Celsius, chiar si in zilele ploioase sau pe timpul noptii, datorita principiului de functionare inovator. Are o capacitate de stocare intre 1000 si 6000 litri, dar este posibila instalarea mai multor sisteme pentru situatiile in care necesarul este de mai mari dimensiuni. Sistemul nu necesita intretinere periodica, doar o data pe an este recomandata verificarea anodului de la boiler.

Incalzirea centrala a locuintei. Poate functiona atat impreuna cu calorifere, cat si printr-un sistem de incalzire prin pardoseala, putand fi conectat si la o instalatie deja existenta. Un astfel de sistem poate deservi fara probleme intreaga locuinta, asigurand intregul necesar termic (pana la temperaturi exterioare de -15 grade Celsius). Este un sistem ecologic, fara cosuri de fum sau gaze de ardere.

Incalzirea piscinelor. Foloseste acelasi principiu de utilizare ca cel pentru incalzirea centrala a locuintei, si reuseste sa mentina temperatura apei din piscina la nivel ridicat, chiar si in zilele fara soare din timpul anului, inclusiv noaptea. Sistemul foloseste un schimbator de caldura din titan cu rezistenta ridicata la clorul din piscine. Nu necesita intretinere periodica si are durata de viata mare.

Luand in considerare zona climatica a Romaniei, echipamentele pot fi folosite doar ca sursa suplimentara de incalzire, nu ca sursa unica. Pot functiona atat impreuna cu calorifere, cat si la un sistem de incalzire prin pardoseala avand posibilitatea de a fi conectat la un sistem deja existent. Datorita capacitatii ridicate de producere a energiei termice chiar si in perioade ploioase sau cu ninsoare, acest sistem reprezinta una dintre cele mai eficiente solutii de incalzire a locuintelor.

Garantie 5 ani pentru blocul termodinamic, 10 ani pentru panoul solar si o durata de viata estimata de 25 de ani.

Daca sunteti interesat de mai multe detalii vizitati website-ul Delphi Electric sau completati formularul de mai jos.