Schneider Electric anunță primul rack integrat din industrie, cu tehnologie de răcire lichidă, pentru centrele de date

Schneider Electric, lider în transformarea digitală a managementului energiei și automatizării, alături de Avnet și Iceotope, anunță crearea primului rack comercial disponibil, bazat pe șasiuri ce integrează soluțiile cu lichid imersiv de răcire. Optimizată pentru aplicații de calcul intensiv, soluția îmbină un server GPU de mare putere cu tehnologia de răcire cu lichid a Iceotope pentru a crește eficiența energetică. Avnet integrează serverul răcit cu lichid cu sistemul de închidere Schneider Electric Netshelter, pentru o implementare simplă în centrele de date sau în mediile edge computing. Sistemul este compatibil cu EcoStruxure, soluția fiind disponibilă cu un software de gestionare a centrelor de date de nouă generație EcoStruxure IT Expert și cu serviciul nostru digital EcoStruxure Asset Advisor. Soluția comună a fost prezentată recent în cadrul conferinței Gartner IT Infrastructure, Operations & Cloud Strategies din Las Vegas.

O premieră în domeniu, această soluție inovatoare de răcire cu lichid este ideală pentru aplicații precum cele de analiză „Big Data”, inteligență artificială și pentru dezvoltarea algoritmului de învățare de tipul „machine-learning”, acolo unde calculul avansat necesită mai multă energie. Într-un raport recent publicat de Gartner, răcirea cu lichid a fost identificată ca o tehnologie a cărei evoluție merită urmărită. Analistul Henrique Cecci le-a recomandat operatorilor centrelor de date „să maximizeze eficiența energetică a procesului de răcire prin utilizarea unor soluții moderne de răcire lichidă.” Răcirea cu lichid oferă o eficiență mai mare, costuri de operare mai mici, o amprentă redusă, fiabilitate crescută și o funcționare aproape silențioasă, în ciuda densității de putere ridicată a GPU-urilor. Avnet, Iceotope și Schneider Electric intenționează să extindă oferta odată cu cererea în creștere prin atragerea în parteneriat și a altor producători de servere.

„Schneider Electric s-a angajat să facă centrele de date mai sustenabile, iar răcirea cu lichid este o abordare foarte eficientă,” spune Kevin Brown, CTO and SVP of Innovation, Secure Power, Schneider Electric. „Această inovație de ultimă oră marchează un pas semnificativ spre industrializarea soluțiilor cu șasiuri bazate pe imersie care oferă eficiența și eficacitatea soluțiilor bazate pe rezervoare, oferind în același timp, compatibilitatea și funcționalitatea soluțiilor cu design-uri tradiționale, ‘direct-to-chip’. Având în vedere creșterea aplicațiilor de calcul intensiv, credem că această abordare este foarte promițătoare.”

Adaptarea la piețele, tendințele și tehnologiile în schimbare
“Ca lider global în furnizarea de soluții tehnologice, Avnet a excelat întotdeauna în ceea ce privește adaptarea la piețele, tendințele și tehnologiile în schimbare,” spune Scott MacDonald, global president, Avnet Integrated. „Ne descurcăm bine la acest capitol prin parteneriatele cu cei mai buni designeri de tehnologie și producători de hardware din lume. În acest caz, colaborăm cu specialistul în răcire lichidă, Iceotope, și cu gigantul cu o infrastructură globală, Schneider Electric, pentru a le oferi cele mai bune soluții de răcire lichidă clienților noștri. Suntem nerăbdători să integrăm, livrăm și să întreținem această soluție care răspunde într-un mod inteligent tuturor provocărilor ce apar odată cu creșterea densității chip-urilor, cu mediile dure de exploatare a echipamentelor IT, creșterea costurilor cu energia electrică, cu restricțiile de utilizare a apei și cu restrângerea spațiilor utilizabile.”

„Iceotope este încântat să ofere singura tehnologie de răcire prin imersie în lichid care se adaptează cu ușurință de la dispozitivele edge computing până la grupuri numeroase de servere mai mari din cloud”, afirmă David Craig, CEO al Iceotope. „Mai mult, comparativ cu sistemele de răcire cu lichid direct-to-chip, abordarea noastră este mai eficientă, mai fiabilă, economisește mai mult spațiu, elimină ventilatoarele, iar atunci când este implementată în centrul de date, scade costurile.”

Pentru mai multe informații despre tehnologiile de răcire lichidă, aplicarea lor în centrele de date și în mediile edge computing și pentru întrebări legate de această nouă soluție de rack integrat cu lichid de răcire, puteți vizita această pagină cu informații despre răcirea lichidă.