Alternativa la WiFi: becurile care furnizeaza internet

Philips, unul dintre cele mai importante branduri de corpuri de iluminat la nivel mondial, testeaza o tehnologie inovatoare prin care doreste sa ofere o alternativa la WiFi: folosirea becurilor LED pentru a crea o retea conectata la internet – tehnologia LiFi. Solutia dezvoltata poate livra viteze de pana la 30 de mebabiti pe secunda prin intermediul undelor luminoase, insa in prezent dispozitivele care receptioneaza semnalul au nevoie de un adaptor special conectat prin USB.

Pe viitor se doreste integrarea aceastei tehnologii in laptopuri, telefoane si alte dispozitive, pentru a elimina nevoia unui adaptor. Produsele Philips care permit conectarea la internet prin becuri LED sunt testate in cladirea de birouri a companiei franceze de investitii ICADE.

Sursa articol: digi24.ro

Cate corpuri de iluminat interior au fost specificate in primele 3 luni ale acestui an?

Conform datelor centralizate de prospec.ro, cel mai eficient accelerator de vanzari disponibil pe piata, care scaneaza lunar sute de caiete de sarcini, in perioada ianuarie-martie 2018 arhitectii au specificat un total de 717.771 corpuri de iluminat interior in cadrul a 2478 proiecte, majoritatea din domeniul rezidential.

Doresti sa afli rata de specificare a altor produse pentru instalatii? www.prospec.ro