România în căutarea soluțiilor de mobilitate verticală

Începând cu anul 2023, piața construcțiilor din România se confruntă cu o cerere în creștere semnificativă pentru instalarea de ascensoare în diverse proiecte. Potrivit datelor furnizate de Victa.ro, singura asistentă virtuală de ofertare la șantiere, aproximativ 2119 de proiecte din diferite domenii au necesitat includerea ascensoarelor în planurile lor. Această cerere a determinat estimarea necesarului total de 6013 ascensoare, evaluat la sumă de 102.03 miliarde lei.

Distribuția acestor proiecte se întinde pe întreg teritoriul României, reflectând nevoile din diverse industrii și regiuni. Această tendință ascendentă a cererii de ascensoare subliniază importanța acestor dispozitive în facilitarea accesului și îmbunătățirea infrastructurii în țară.

Parcare supraetajată cu ascensor și panouri solare la Spitalul Județean Alba Iulia

Un exemplu reprezentativ este proiectul recent al Consiliului Județean Alba, care a solicitat aprobarea de mediu de la Agenția pentru Protecția Mediului Alba pentru construcția unei parcări supraetajate la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia. Această parcare va dispune de trei etaje și un subsol, oferind un total de 100 de locuri de parcare. Pentru a asigura accesul facil persoanelor cu dizabilități, se va instala un ascensor în clădire. Mai mult, pe terasa circulabilă a clădirii se vor monta panouri fotovoltaice pe o structură metalică, contribuind astfel la sustenabilitatea proiectului.

Valoarea totală a acestei investiții este estimată la aproximativ 35 de milioane de lei, la care se adaugă TVA. Acest proiect ilustrează modul în care ascensoarele devin o parte integrantă a dezvoltării infrastructurii pentru a facilita accesul și a oferi soluții de parcare adecvate.

În concluzie, creșterea semnificativă a cererii de ascensoare în construcții reflectă eforturile continue pentru îmbunătățirea infrastructurii din România, asigurând accesibilitate și comoditate în diferitele proiecte desfășurate în întreaga țară.

Descoperă metodele prin care poți oferta ascensoarev pentru proiecte de construcții, utilizând platforma Victa.ro – asistenta ta virtuală de ofertare la șantiere.

Sursa articol: https://victa.ro/ și https://constructfocus.ro/