Panouri solare din Australia, care produc mai multa energie decat cea mai mare turbina eoliana

`Conform unui studiu realizat de Curtin University, panourile solare din Australia Occidentala (SWIS) produc in acest moment mai multa energie decat cea mai mare turbina eoliana a statului. SWIS se intinde din Kalbarri, nordul orasului Perth pana in regiunea de sud Ravensthorpe.

Profesorul Peter Newman de la Univeristatea Curtin afirma faptul ca 20% din casele din aceasta regiune au panouri slare instalate pe acoperis si considera ca in 2020, numarul acestora va ajunge la 50%.

Care este situatia panourilor solare pe piata din Romania?

Specialistii IBC Focus au identificat prin intermediul instrumentului de Business Intelligence si de Vanzari Prospec in cadrul a 434 de proiecte din ultimul an o cerere de 3064 de bucati de panouri solare si 324 de mp. Toate acestea analizand caietele de sarcini ale proiectelor.

Proiectele sunt din mai multe domenii si analiza ne arata ca cea mai mare cerere pentru panouri solare se afla in cadrul investitiilor Hoteliere (49%), urmate de investitiile Industriale (27%):

panouri solare

Asadar, in ultimul an de zile, 1 din 2 investitii din domeniul Hotel & Relaxare au apelat la panourile solare ca si solutie de incalzire.

Este binecunsocut faptul ca 97% din arhitectiii/proiectantii activi in piata specifica minim un brand in caietele de sarcini. Situatia difera in functie de categoria de produse. In cazul panourlor solare, piata ramane nespecificata in proportie de 91%, procent favorabil producatorilor care vor sa fie specificati in caietele de sarcini si sa isi creasca cota de piata.

2

 

Dar ce branduri au fost indragite de catre proiectanti?

Daca vrei sa vezi analiza completa Prospec a pietei panoruilor solare, dar nu numai, contacteaza-ne completand formularul de mai jos.