Caldura corpului uman reduce cu 25% costurile de incalzire la o cladire de birouri

In urmatorii 40 de ani resursele de titei si gaz se vor reduce dramatic. Proiectantii, investitorii si constructorii sunt intr-o continua cautare de produse alternarive, sustenabile cu care sa duca consumul de energie al cladirilor spre zero, ba chiar sa construiasca cladiri care produc mai multa energie decat consuma.

Recomandat de pe Arhispec.ro
Pompa caldura GORENJE Aerogor Split HD Aer-apa
Conform Directivei 2012/27/UE consumul de energie primara trebuie redus cu 20% si cota de energii regenerabile sa creasca cu 20% pana in anul 2020. Solutiile apar.

De exemplu, prin gara centrala din Stockholm trec zilnic aproximativ 250.000 de calatori. Caldura degajata de acestia nu este risipta, ci este captata de un sistem de ventilatoare si transformata in apa calda folosita pentru a incalzi radiatoarele si caloriferele cladirii de birouri de peste drum, Kungsbrohuset, o cladire cu 13 nivele si 27.000 mp. Klas Johnasson, unul din creatorii sistemului precizeaza ca prin acest sistem costul energiei pentru cladirea de birouri scade cu pana la 25%.

Tu ce solutii pentru incalzirea cladirilor ai ales?

Intra pe Arhispec si vei gasi cele mai eficiente si sustenabile solutii de incalzire si termoizolare. In plus, ai peste 5.500 din care poti selecta cel mai potrivit materiale pentru proiectul tau.