3 alegeri inspirate care taie din facturile la curent si gaz

 

Sustenabilitatea este un aspect pe care trebuie sa il luam in calcul indiferent de tipul de spatiu pe care il construim. Acest lucru poate incepe cu alegerea zidariei si a izolatiei, a instalatiilor si a dotarilor interioare. Tocmai de aceea, va prezentam 3 alegeri inspirate care, in timp, vor avea un cuvant important de spus in pretul facturilor:

1. In locul becurilor clasice (cu incandescenta) optati pentru becurile economice, mai exact modelele de becuri cu LED, care au o durata de viata mult mai mare. In conditiile utilizarii 5 ore pe zi, un bec cu LED poate rezista fara probleme intre 19 si 54 de ani. La durata de utilizare se mai adauga si consumul mai mic de energie al acestora.

bec-led

Descopera pe ARHSIPEC becurile cu LED de la SKREKIS ELECTRIC , ARC ELECTRONIC si EGLO!

2. Termoizolarea interioara a casei poate fi la fel de importanta ca izolarea la exterior si poate fi aplicata pe toate tipurile de pereti. La interior este recomandata aplicarea vatei minerale,plasata intre pereti si placile de rigips. Aceasta alegere asigura o casa mai calduroasa cu pana la 5 grade Celsius si ferita de umezeala.

vata minerala

Pe Arhispec gasiti vata minerala bazaltica de la ISOVER.

3.  Directiva europeana 2010/30/EU, intrata in vigoare la sfarsitul anului 2010 i-a obligat pe producatorii de electrocasnice sa introduca noua clasa energetica A+++. Acestia s-au conformat, iar pe piata sunt disponibile in prezent o multime de electrocasnice eficiente energetic. Asa ca poate a venit timpul sa scapati de vechiul frigider si sa schimbati si vechea masina de spalat.

masina de spalat veche

Sursa articol: wall-street.ro