O fabrică din Brașov a decis să își amenajeze propria unitate de producție a energiei electrice, odată cu explozia prețurilor la electricitate

Producătorul de ambalaje DS Smith pregătește o investiție într-o unitate de producție a energiei electrice, destinată fabricii de hârtie de la Zărnești. 

bizbarsov.ro

Decizia a fost luată în contextul exploziei prețurilor la electricitate, o sursă importantă de cheltuieli pentru fabricile de hârtie, mari consumatoare de energie electrică, și se înscrie în strategia de investiții stabilită la nivel de grup.

Reprezentanții DS Smith România au transmis către Profit.ro că grupul și-a propus să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 46% până în 2030 și să ajungă la neutralitatea emisiilor peste 30 de ani. Strategia presupune investiții suplimentare în toate fabricile grupului, inclusiv în surse de energie regenerabilă sau proiecte de eficiență energetică.

Conform datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultimele 12 luni au fost identificate 585 proiecte de tip Utilități. Vrei să știi unde se construiește și care sunt cele mai mari proiecte? Apelează la singura asistentă virtuală de vânzare la șantiere, VICTA.ro!

Surse alternative: bizbrasov.ro și victa.ro