Izolarea acustică – caracteristica unui cămin din ce în ce mai căutată

Un lucru este cert: zgomotul afectează calitatea vieții. Nimeni nu vrea să ştie când vecinul foloseşte toaleta. Zgomotul apei trase este deranjant pentru ceilalţi atunci când dorm, citesc sau lucrează, iar plângerile adresate hotelierilor, proprietarilor, proiectanţilor sau instalatorilor s-au înmulțit în ultimul timp.

Există diverse surse tipice de poluare fonică în perimetrul clădirilor. De cele mai multe ori, zgomotul provine de la propagarea nestingherită a zgomotului de la WC în pardoseală și pereți, conductele de canalizare zgomotoase sau erorile de proiectare la băi și încăperi care trebuie protejate, ca de exemplu dormitoarele.

Izolarea acustică de calitate oferă mai multă liniște vecinilor, dar și celorlalți membrii ai familiei. În timp s-au descoperit câteva soluții pentru instalațiile sanitare silențioase. Astfel, se pot folosi:

  1. Conducte fonoizolate pentru ape reziduale
  2. Pereţi frontali decuplaţi acustic
  3. Conducte de scurgere pe acelaşi etaj, nu în apartamentul de la etajul inferior
  4. Vase de WC suspendate, decuplate acustic
  5. Proiectare acustică optimizată

Geberit pune la dispoziția proiectanților și instalatorilor 4 produse ce pot fi considerate soluții ideale și durabile pentru o izolare fonică la nivel superior.

Geberit Silent – db20

Geberit Silent – db20 este un sistem convențional de drenaj al acoperișului (cu bucșă de strângere) și este adecvat pentru pozarea în beton. Astfel, fie că este vorba de o coloană verticală sau de o ramificaţie – la proiectele cu exigenţe foarte stricte în ceea ce priveşte izolarea acustică, sistemul silenţios de drenare Geberit Silent-db20 reprezintă soluţia optimă pentru următoarele situații:

  • Construcţii rezidenţiale de calitate superioară
  • Hoteluri
  • Spitale
  • Cămine de bătrâni şi de îngrijire

Geberit Silent – PP

Sistemul pentru ape reziduale cu conexiune prin apăsare Geberit Silent-PP este ideal pentru instalarea rapidă, economică şi optimizată acustic a sistemelor de drenare a clădirilor. Geberit Silent – PP este un sistem versatil pentru instalaţii economice pentru ape reziduale. Acesta este disponibil în dimensiuni ale conductei de la DN 32 până la DN 160  și de un sortiment variat de fitinguri şi fitinguri speciale Geberit.

Geberit Duofix

Geberit Duofix oferă o gamă variată de produse cu elemente de instalare universale şi autoportanțe. Acestea sunt disponibile pentru instalarea tuturor aparatelor sanitare în construcţii cu pereţi din gips carton. Elementele de instalare sunt adecvate instalărilor în pereţi despărţitori, în pereţi interiori, în pereţi uşori din bârne, precum şi într-un perete de înălţime parţială sau totală a camerei în faţa unui perete solid. Ele se pot utiliza atât la construcţii noi cât şi la renovări.

Cu peste 200 de variante, elementele de instalare Geberit Duofix acoperă aproape toate aplicaţiile imaginabile. Astfel, instalarea vaselor WC, a pisoarelor, lavoarelor, bateriilor şi rigolelor cu scurgere în perete devine foarte simplă.

Geberit Isol Flex

Geberit Isol Flex este un element ideal destinat zonelor sensibile acustic, luând forma unui covor fonoizolant pentru reducerea suplimentara a zgomotului. 

Produsele Geberit se găsesc în diverse magazine de specialitate. De aici puteți afla care este cel mai apropiat magazin de dvs.: https://www.geberit.ro/despre-noi/