Robineții de radiator decorativi de la FERRO – soluția pentru un design interior modern

Pentru un spațiu de locuit ce seduce de la prima vedere, radiatorele de design sunt elemente importante, alături de celelalte detalii constructive și decorative folosite în amenajarea interioarelor. Dar ce ar fi un radiator de design dacă nu este completat de un set de robineți în același ton?

FERRO vă propune câteva linii noi de robineți de radiator, în nuanțe de negru antracit, alb și crom, care completează cu succes designul radiatoarelor de baie sau din celelalte încăperi. Aceștia, pe lângă rolul lor funcțional în cadrul instalației – de închidere/deschidere și reglare, au și o contribuție importantă la aspectul general al încăperii unde sunt folosiți.

Printre acești robineți de radiator se numără robineții simpli/standard, cei termostatați, termostatați tip H și termostatați axiali. Robineții simpli și cei termostatați pot fi colțari sau drepți, iar cei tip H și cei axiali sunt reversibili – din punct de vedere al montajului.

Pentru a simplifica execuția, sunt compuse seturi care conțin robinetul de tur și cel de retur, iar dacă este vorba de o variantă termostatată, setul conține bineînțeles și capul termostatic în aceeași cromatică cu cea a setului. Seturile cu robineți tip H și axiali au incluse racordurile atât pentru țeava de Cu Ø15 cât și cele pentru țeava multistrat Ø16.

Capetele termostatice se pot achiziționa și separat în diverse culori: crom, alb, antracit sau alb-crom.

Din punct de vedere al parametrilor de lucru acești robineți se pot adapta cu ușurință diferitelor regimuri de funcționare ale instalațiilor de încălzire. De asemenea, reglajele sunt facile și intuitive. Astfel, ei au o temperatură maximă de lucru de 100 °C și rezistă la o presiune maximă de 10 bar. Capul termostatic are un racord M30x1,5, poate fi folosit la o temperatură ambientală de până la 50 °C și intervalul de ajustare este de la 8-9 °C până la 29-30 °C (în funcție de model). Capetele termostatice dispun de funcția de protecție la îngheț (~9 °C).                                                           

Un aspect important de semnalat este faptul că, pe lângă situațiile de ordin estetic pe care le pot rezolva acești robineți, ei vin și în întâmpinarea diverselor situații de ordin tehnic, pe care le pot soluționa cu succes. Iată un exemplu de punere în operă a unui set cu robineți axiali într-o baie foarte mică ca suprafață: