Therm X2- tehnologia de incalzire a viitorului

KIMI_PTV_ThermX2_Plan_V_01_ssIn timp ce la radiatoarele compacte de pana acum toate placile erau cuplate in paralel si astfel erau alimentate simultan, Therm X2 lucreaza dupa un principiu nou, unic, X2 cu alimentare in serie. Acest lucru inseamna ca placa frontala e legata in serie cu celelalte placi si astfel este alimentata prioritar. In functionare normala, randamentul placii frontale este suficient; placa posterioara abia daca va fi incalzita. Doar daca necesarul de putere creste, placa posterioara contribuie si ea la incalzirea rapida a incaperii. Rezultatul este tehnologia de incalzire a viitorului. Cu mai multa dinamica, confort optim si eficienta energetica crescuta.

x2Dinamica evident imbunatatita, capacitate de reactie rapida si timp de incalzire mai scurt. Principiul X2 al alimentarii e genial ÔÇô rezultatul este unic. Aceasta se vede clar in comportarea dinamica a incalzirii si in timpul evident scurtat de reactie a placii frontale. Dupa cum arata exemplul comparativ, Therm X2 este pe departe mai bun decat radiatorul compact obisnuit. Timpul de incalzire pana la atingerea randamentului maxim este scurtat cu pana la 25 %.

Puterea radianta

Temperatura superficiala medie crescuta, face posibil in timpul functionarInstal Dac - afis A1 - Finalii la capacitate maxima un randament de radiatie termica crescut cu cca. 10 %. (comparatie a tempera – turii medii superficiale la Therm X2 cu cea a unui radiator obisnuit). In functionare, in cca. 95 % a perioadei de incalzire se ajunge la cresteri ale temperaturii de radiatie cu 50 % pana la 100 % (in functie de tipul de radiator).

Specialistii Instal Dac ne recomanda Therm X2 datorita economisirii eficiente de energie de pana la 11% prin:

– Timp de incalzire rapid. Alimentarea in serie a placilor cu apa, duce la un ciclu de incalzire mai scurt, timpi de functionare redusi, iar ventilul inchide mai repede.

– Radiatie termica sporita in camera. Datorita temperaturii medii mai mari a suprafetei placii frontale in fiecare moment al ciclului de incalzire.

– Pierdere de caldura redusa prin radiatia termica scazuta spre pereti. Datorita temperaturii medii mai mici a suprafetei placii posterioare in fiecare moment al ciclului de incalzire.

– ╬öT mai mare intre tur si retur. Apa de incalzire trebuie sa parcurga in radiator un traseu mai lung. Astfel, in cazul functionari la incarcari termice partiale a instalatiei, creste randamentul energetic si scad pierderile in circuit. Valorile kv ale ventilelor presetate din fabrica (economisire de pana la 6%)

– Ventile presetate din fabrica la valorile kv garanteaza raporturi hidraulice aproape ideale in sistemul de incalzire.

– In plus se mai economiseste inca cca. 20% din curentul electric utilizat pentru alimentarea pompei de circulatie.

Vrei mai multe informatii despre Therm X2 de la specialistii Instal Dac?

Te invitam sa completezi formularul de mai jos: