Înfruntând Vara: Un Studiu Dezvăluie Trendul Ascendent al Aerului Condiționat în România”

Un studiu recent a dezvăluit că aproximativ o treime din totalul gospodăriilor din România se mândresc cu cel puțin un aparat de aer condiționat.

32% dintre locuințele din țară beneficiază de confortul climatizării

Conform acestui studiu, realizat de E.ON, 32% dintre locuințele din țară beneficiază de confortul climatizării. Mai mult, se pare că un număr în creștere de români consideră această investiție drept una esențială, cu 12% dintre respondenți exprimându-și intenția de a achiziționa o soluție de răcire pentru locuința lor în anul următor de la un furnizor de energie.

Studiul scoate în evidență o distribuție geografică interesantă a aparatelor de aer condiționat. Astfel, Bucureștiul, capitala țării, conduce clasamentul, cu nu mai puțin de 74% dintre locuințe dotate cu astfel de dispozitive. În contrast, județul Neamț se află la polul opus, cu doar 5% dintre gospodării având cel puțin un aparat de aer condiționat.

În ceea ce privește intențiile de achiziție pentru viitorul apropiat, acestea sunt predominant exprimate de rezidenții din județele sudice ale țării. Acest lucru indică faptul că oamenii devin tot mai conștienți de importanța confortului termic în timpul verilor fierbinți.

În concluzie, acest studiu subliniază tendința crescândă a românilor de a recurge la soluții de răcire pentru locuințele lor, sugerează o creștere a investițiilor în acest sens, și ilustrează o preferință regională pentru aceste dispozitive. Cu o treime din gospodării deja dotate cu aer condiționat și o proporție semnificativă de persoane considerând achiziționarea acestor aparate, aerul condiționat devine tot mai mult o componentă standard a vieții de zi cu zi în România.