Incalzire electrica in pardoseala- efect rapid sau inertie termica

Sistemele electrice de incalzire in pardoseala propuse de catre specialistii Helix acopera o gama variata de aplicatii la interiorul si la exteriorul cladirilor.

Pentru interior Helix propune diverse solutii tehnice pentru realizarea instalatiilor de incalzire in pardoseala in functie de cerintele proiectelor noastre.

Helix incalzire in pardoseala cu efect directIncalzire in pardoseala cu efect direct

Acest tip de sistem de incalzire in pardoseala presupune instalarea elementelor de incalzire (cabluri sau covorase incalzitoare) cat mai aproape de cota finala a pardoselei. De exemplu, instalarea covorasului de incalzire in pardoseala MD in adezivul placilor de gresie duce la obtinerea unui efect rapid de incalzire a pardoselei si chiar a ambientului camerei in functie de nivelul de izolatie termica al acestora.

In mod similar, instalarea covorasului Woodtec2 de incalzire in pardoseala sub parchetul laminat duce la o incalzire rapida a acestuia.

Cu alte cuvinte, daca doriti un sistem de incalzire in pardoseala care incalzeste rapid pardoseala puteti opta pentru instalarea elementelor incalzitoare direct sub gresie sau sub parchet.

Incalzirea directa in pardoseala este recomandata mai ales cand doriti un sistem de incalzire suplimentar care sa va aduca un nivel de confort superior.

In functie de nivelul de izolatie termica al pardoselei, pentru a obtine o pardoseala calda si sporirea nivelului de confort, se recomanda o putere instalata de 60-100 W/mp.

Incalzire in pardoseala cu acumulare de caldura

Helix incalzire in pardoseala cu acumulareIn special pentru pardoseli sau constructii noi acest tip de incalzire in pardoseala este si cel mai recomandat datorita eficientei si consumurilor mai mici. In acest caz, cablurile de incalzire VCD sunt instalate in sapa pardoselei care datorita masei acumuleaza in timp caldura. Aceasta inseamna ca pe parcursul unei zile, in functie de temperatura dorita in ambient, veti avea perioade in care pardoseala va ceda caldura in ambientul camerei chiar daca sistemul de incalzire nu mai este alimentat. Datorita acestui efect de acumulare sau inertie termica a sapei, sistemul de incalzire in pardoseala are o functionare eficienta si economica. Mai mult, in acest caz puteti opta la furnizorul de energie electrica pentru un abonament cu tarif diferentiat prin care noaptea sa alimentati sistemul de incalzire in pardoseala, iar ziua sa folositi mai mult caldura inmagazinata in sapa.

Un element important in ambele situatii cu influenta asupra eficientei sistemelor dar si asupra consumului de energie electrica il reprezinta nivelul de izolatie termica al pardoselei si al constructiei in general.

ALEGE ACUM CONFORTUL TERMIC SUPERIOR CU COSTURI REDUSE!

Recomandat de pe Arhispec.ro
Covoras incalzire pardoseala sub parchet ELEKTRA WOODTEC2/70
Cand optati pentru incalzire electrica in pardoseala Helix alegeti un sistem durabil, eficient si economic cu 20 ani garantie fabricat de catre specialisti in domeniu.

Echipa Helix are peste 9 ani de experienta in importul, distributia si instalarea sistemelor electrice de incalzire, incalzire in pardoseala si degivrare.

Solutiile Helix au fost alese atat pentru obiective rezidentiale cat si pentru proiecte comerciale si publice.

Vrei sa ne ceri o oferta de pret sau mai multe informatii despre acest produs? Completeaza formularul de mai jos!