Cum construiesti o cladire cu consum de energie de sub 1000 de lei pe an?

Constructia unei case care ii aduce beneficiarului un consum de energie minim si confort maxim nu mai este demult un mit. Iar pentru realizarea unei astfel de constructii, trebuie sa se tina cont de un set de principii care permit obtinerea unui nivel cuantificabil cat mai ridicat de eficienta energetica, intrunind in acelasi timp si un grad specific de confort. Concret, o cladire cu beneficii maxime si pierderi minime este CASA PASIVA.


Cele 5 principii care trebuie respectate in constructia caselor pasive sunt urmatoarele:
1. Termoizolatia trebuie sa fie continua, fara intreruperi – in acest fel se elimina puntile termice care duc la pierderea caldurii in cazul constructiilor conventionale.
2. Intreaga structura a casei (pereti, acoperis, usi, ferestre) trebuie sa fie etansa, pentru a impedica infiltrarea aerului exterior si pierderea temperaturii ambientale.
3. Geamurile montate trebuie sa fie performante energetic (de preferat geam tripan). La fel si usile alese.
4. Un sistem eficient de ventilare si recuperare de caldura, care sa mentina o temperatura confortabila in interior si o calitate crescuta a aerului.
5. Trebuie proiectata in legatura directa cu terenul, astfel incat sa beneficieze de un maxim aport energetic solar care sa ii permita exploatarea energiei solara in sezonul rece, dar si minimizarea supraincalzirii in sezonul cald.

Principiile caselor pasive pot fi aplicate oricarui tip de constructie – fie ca vorbim de locuinte familiale, blocuri de apartamente sau chiar cladiri office. O astfel de casa ar trebui sa aiba un consum de energie nu mai mare de 15kWh/mp pe an pentru incalzire si racire, iar consumul energetic al tuturor instalatiilor si functionarii casei trebuie sa fie sub 60 kWh/mp pe an. Aceste calcule se traduc cu facturi concrete de sub 1000 de lei/an.

Construieste eficient energetic folosind produse premium de pe ARHISPEC! Acceseaza platforma si cere oferte de pret direct de la producatori!