Signify lansează Trulifi: cele mai fiabile sisteme LiFi comerciale, de mare viteză

 • Comunicare wireless de înaltă fiabilitate, sigură și de mare viteză, care utilizează infrastructura de iluminat existentă și viitoare
 • Destinat pentru piețe profesionale, inclusiv clădiri de birouri, domeniul hotelier, comercial, industrial și medical
 • Doi noi clienți anunțați la lansare

Universul iluminatului și cel al telecomunicațiilor au convers astăzi. Signify (Euronext: LIGHT), lider mondial în industria iluminatului, a lansat o nouă gamă de sisteme LiFi ce include cele mai rapide și mai fiabile sisteme LiFi din lume, disponibile comercial. Gama, marca Trulifi, utilizează corpuri de iluminat profesionale existente și viitoare. În loc să utilizeze semnale radio (cum ar fi WiFi, 4G / 5G, Bluetooth etc.), Trulifi utilizează unde luminoase pentru comunicare wireless bidirecţională în condiții de siguranță, cu o viteză mai mare decât majoritatea tehnologiilor wireless convenționale, existente în spaţiile de lucru.

Trulifi utilizează o tehnologie de emisie-recepție wireless, încorporată sau modernizată, în corpurile de iluminat Philips. Acest fapt presupune că, de acum, clienții nu trebuie să scoată și să înlocuiască infrastructura de iluminat existentă pentru a beneficia de lumină de mare calitate și conexiune wireless.

Trulifi depășește congestia tot mai mare a spectrului de frecvențe radio și este perfectă pentru zonele în care acestea nu funcționează bine sau deloc, sau nu sunt permise.

Noua gamă cuprinde corpurile de iluminat Trulifi care asigură conectivitate wireless la viteze de până la 150 megabiți pe secundă (Mbps) în spații mari, cum ar fi săli de conferință și birouri. Există o transmisie fără întreruperi între corpurile de iluminat acreditate Trulifi care le permite utilizatorilor să se deplaseze în jurul lor. Această viteză este suficient de rapidă pentru a filma simultan 30 de filme HDTV de 1080p. Un receptor USB conectat la un laptop este necesar pentru a recepționa semnalul LiFi şi a transmite date către corpul de iluminat.

Gama Trulifi include și un sistem fix de tip punct-la-punct, cu viteză de până la 250 Mbps, care funcționează ca un cablu wireless, ideal pentru conectarea dispozitivelor. Aplicațiile potențiale includ conectarea roboților sau a mașinilor în medii dure de radiofrecvență (RF), cum ar fi instalațiile industriale sau spitalele, unde este posibil să nu fie permise comunicațiile RF sau acolo unde este nevoie să trimiteți și să primiți fișiere de mari dimensiuni în siguranță și rapid.

„Trulifi subliniază strategia noastră de a valorifica potențialul luminii pentru a pătrunde pe noi piețe cu creștere exponenţială”, a explicat Olivia Qiu, Chief Innovation Officer în cadrul Signify. „Prin prezența noastră la nivel mondial şi expertiza în industrie la scară largă, îi ajutăm pe clienții existenți și pe cei noi să utilizeze infrastructurile de iluminat pentru a beneficia de o comunicație wireless fiabilă, sigură și de mare viteză, la un preț foarte competitiv. Oriunde există lumină, acum poate exista și comunicare wireless.”

Doi noi clienți


Signify a anunțat astăzi doi noi clienți Trulifi:

 • Globalworth, cel mai mare investitor instituțional și proprietar de birouri din Polonia și România, a instalat 18 corpuri de iluminat Philips Trulifi în trei săli de conferință, în birourile sale din Turnul Spektrum din Varșovia, pentru a furniza comunicații fiabile și foarte sigure clienților săi corporate.
 • Claerhout Communication Campus, o agenție belgiană de marketing și comunicare, a montat Trulifi în patru corpuri conectate de iluminat Philips cu LED-uri, într-o sală de conferință mare, utilizată de companie și de clienții săi.

„Am dorit un sistem de iluminat eficient din punct de vedere energetic, de calitate și cu o conexiune wireless capabilă să susţină imagini de înaltă rezoluție și fișiere de mari dimensiuni. Am plecat de la a oferi personalului și clienților noștri o viteză de 5 Mbps şi am ajuns la una 150 Mbps, și ne putem plimba în încăpere în voie, deoarece transmisia de la un punct de lumină la altul este perfectă. Fiind criptat, Trulifi adaugă un grad suplimentar de securitate, deoarece lumina nu poate trece prin pereți – deci datele din cameră rămân acolo. Aceasta este cu adevărat o tehnologie care schimbă regulile jocului”, a declarat Christoph Ruys, Business Development Manager, Claerhout Communication Campus.

„Abilitatea de a integra tehnologia modernă, cum ar fi Trulifi, în clădirile de birouri și la locul de muncă reprezintă un avantaj competitiv pentru a atrage chiriași și a crește valoarea unui bun. În calitate de proprietar, ne concentrăm pe furnizarea de soluții de top pentru clienții noștri. De asemenea, suntem obligați să explorăm și să testăm cele mai noi tehnologii de pe piață. Suntem bucuroși sa fim primii din Europa Centrală și de Est care au implementat tehnologia Trulifi de la Signify, stabilind astfel noi standarde pentru industria imobiliară”, a declarat Grzegorz Strutyński, Director Comercial în cadrul Globalworth.

„Signify respectă promisiunea LiFi de a livra oferte la prețuri atractive, care ar putea ajuta la depășirea barierelor legate de buget pentru potențialii clienți. Signify a adoptat, de asemenea, standardul ITU G.9991 LiFi, care este aliniat la mișcarea pieței spre o standardizare sporită”, a declarat Krystal Maxwell, Senior Research Analyst, Navigant Research.

Note pentru Editori

Gama Trulifi anunțată astăzi cuprinde:

 • Trulifi 6001: Sistem LiFi care utilizează o lumină vizibilă cu o viteză de până la 30 Mbps (disponibilă din 2018). Fascicul de acoperire cu diametrul de 2m la înălțimea tavanului de 2m, utilizând corpul de iluminat Philips PowerBalance gen2, cu Trulifi (diametru 3m la înălțimea de 2,5m).
 • Seria Trulifi 6002 susține piețele de birouri, sănătate, ospitalitate și transport. Sistemele LiFi folosesc lumină infraroșie bidirecțională de până la 150 Mbps, cu un fascicul cu diametrul de aproximativ 2,2 metri pe transmițător la o înălțime de 2 m. Ele oferă conectivitate wireless în orice condiție de iluminat – chiar și atunci când luminile sunt stinse.
 • Trulifi 6013: Sistemul LiFi care utilizează o lumină colorată bidirecțională pentru a crea o conexiune fixă, punct-la-punct, de 250 Mbps, cu o rază de 20cm la 2m. Conectează dispozitivele pe o rază de până la 8 metri.

Toate sistemele sunt disponibile la nivel global. Trulifi 6002 va fi disponibil în SUA în toamna anului 2019.

Avantaje și cazuri de utilizare a Trulifi:

Fiabil:

 • Cu Trulifi dispar problemele legate de supraîncărcarea rețelei, oferind lățime de bandă garantată, chiar și în momentele aglomerate. Spectrul LiFi este de peste 1.000 de ori mai mare decât cel al spectrului de frecvențe radio, astfel că ieșirea din reţea nu mai reprezintă o problemă. Trulifi este ideal pentru zonele aglomerate, precum clădirile, stațiile, aeroporturile și locurile publice, cum ar fi concertele.
 • Trulifi funcționează bine în locuri unde frecvențele radio nu sunt permise sau pot provoca interferențe cu alte mașini, de exemplu în unele școli, spitale, aeronave, uzine industriale etc.
 • Poate fi folosit și în zone în care frecvențele radio nu funcționează bine sau deloc, de exemplu în subteran.

Securizat: 

 • Trulifi este la fel de fiabil și sigur precum comunicațiile prin cablu și este ideal pentru aplicații în care datele sunt păstrate în siguranță, de exemplu back office-ul instituțiilor financiare, servicii guvernamentale, pentru echipele de audit și de inspecție.

Rapid:

 • LiFi este singura tehnologie wireless care poate oferi o viteză garantată, deoarece nu există interferențe cu alte sisteme de comunicații radio.