Helinick – Solutii de Securitate si Siguranta Pentru Orasele Viitorului

Incepand cu siguranta spatiilor publice si private, pana la proiectarea solutiilor integrate de Parking si eficientizarea energetica a cladirilor de birouri prin implementarea noilor tehnologii BMS, reusim sa transformam aceste spatii in cladiri inteligente si spatii user-friendly. Helinick promoveaza cele mai noi solutii disponibile in momentul actual in domeniul sigurantei si securitatii electronice, implementand pe piata din Romania tehnologiile unei urbanizari inteligenta.

Helinic vine cu solutii inovative de specialitate adaptate fiecarui proiect si fiecarui client pentru dezvoltarea unui oras.

Parking Spotter – O solutie moderna de analiza video destinata fluidizarii traficului prin identificarea celor mai apropiate locuri libere de parcare, Parking Spotter analizeaza datele provenite de la camerele CCTV amplasate in parcari si transmite informatii atat soferilor, cat si managerilor acestor locatii. Astfel, soferii pot afla locatia celor mai apropriate locuri de parcare, iar managerii pot sa isi imbunataţeasca activitaţile operationale. Baza de date a aplicatiei permite gestionarea tuturor parcarilor dintr-un oras si periferia acestuia, indiferent daca vorbim despre parcari publice, sau cele dispuse in jurul aeroporturilor, stadioanelor sau centrelor comerciale. Aplicaţia se poate ajusta nevoilor fiecarui dezvoltator in parte, prin personalizarea funcţionalitatii VMS-ului.

BMS – (Building Management System – Sistem de management integrat al unei cladiri) – acest sistem poate integra semnalizarile de la mai multe tipuri de instalatii printre care: instalatii electrice, supraveghere video, control acces si ventilatie. Siguranta spatiilor destinate unui flux mare de oameni este esentiala, iar un sistem de BMS permite monitorizarea in mod activ a sistemelor de securitate principale, printre care: alarmele de incendiu, detectoarele de fum si detectoarele de monoxid de carbon. Posibilitatea monitorizarii cladirii printr-o interfata virtuala, reduce drastic timpul necesar pentru eventualele interventii si permite identificarea imediata a oricarei eventuale probleme. Un sistem de management al cladirii permite o intretinere periodica si un reglaj exact al caldurii, astfel reduce riscul de supraincalzire sau de supraracire pastrand in acelasi timp costurile totale de energie sub control si avand un impact mai mic asupra mediului inconjurator.

Infrastructura de comunicatii si CCTV este o componenta esentiala in proiectele de tip SmartCity; Helinick gaseste parteneri in principalii furnizori de sisteme de comunicatii locale pentru aceste proiecte. Solutia de siguranta publica inteligenta CCTV permite autoritatilor publice sa utilizeze camerele de supraveghere integrate pe o platforma software prin module performante de analiza video pentru scaderea criminalitatii si pentru a imbunatati semnificativ siguranta strazilor, parcurilor, scolilor si a spitalelor orasului.

Aceste solutii ne ajuta sa intelegem beneficiile si sa cautam in permanenta imbunatatirea modului de viata, gasind rezolvari la problemele existente si de a anticipa solutiile necesare pentru un oras intelligent al viitorului.