Heineken a ales Breezair pentru racirea fabricii de bere din Sevilla, Spania

Asigurarea unei temperaturi de lucru confortabile, mai ales pe timpul verii cand temperaturile sunt extrem de ridicate in halele industriale, poate fi o adevarata provocare.

Halele industriale, prin natura lor, au cateva particularitati specifice cum ar fi: aporturi de caldura, deseori semnificative, provenind de obicei chiar de la utilajele folosite in activitatea de productie, pierderi de caldura prin pereti si acoperisuri, efectul de sera produs de luminatoare, aporturi de caldura prin usile de acces de dimensiuni mari, stratificarea termica pe verticala, etc.

A fost cu siguranta o provocare si pentru fabrica de bere Heineken din Sevilla, care a resimtit efectele impactului negativ al temperaturilor ridicate in spatiile de productie de peste 25.000 de metri patrati.

Temperaturile interioare ce depaseau frecvent 38┬░C, afectau puternic atat productivitatea angajatilor cat si fluxul tehnologic. Disconfortul termic accentuat de c─âldura generata de echipamentele implicate ├«n produc╚Ťie facea ca mul╚Ťi dintre angajati sa p─âr─âseasc─â zona de produc╚Ťie pentru c├óteva zeci de minute pentru a se re├«mprosp─âta.

Situata pe locul 4 in lume in topul producatorilor de bere, Heineken a luat in calcul diverse solutii de racire a aerului in zona de productie, de la instalatiile conventionale precum centralele de tratare cu baterii racite cu apa, chillere, rooftop-uri pana la instalatii cu racire adiabatica.

Un aspect primordial a fost consumul energetic al instalatiei de racire a aerului, dar si aportul de aer proaaspat pentru angajati.

Dupa un studiu amanuntit, decizia de a alege solutia de racire oferita de Breezair a fost luata fara ezitare.

Pentru asigurarea confortului termic, au fost instalate 105 unitati de racire Breezair TBA 550, cu care s-a reusit reducerea temperaturilor de la 38-40┬░C la 25-26┬░C. 

Instalatia de racire aleasa de Heineken pentru fabrica lor din Sevilla este un exemplu tipic unde se poate dovedi eficien╚Ťa ╚Öi fiabilitatea solutiei de r─âcire Breezair, care arata ca poate asigura atat confortul angajatilor cat si economii considerabile de energie ╚Öi costuri reduse pentru companie.

Breezair este o solutie care poate fi abordata intr-o multitudine de aplicatii, fiind solutia ideala de scadere a temperaturii in spatii de dimensiuni mari si foarte mari, intalnite mai ales in zona industriala.

Mai multe studii de caz puteti gasi aici;

www.racire-industriala.ro