Ce poți învăța despre arhitectură urmărind mișcările ochiului?

În timp ce mulți arhitecți își bazează conceptele și lucrările pe modul de înțelegere a nevoilor clienților, modul în care creierul uman funcționează pare să devină o modalitate mult mai bună de a dezvolta concepte și idei creative. 

Instrumente biometrice cum ar fi o electroencefalogramă (EEG) care măsoară undele creierului, analiza expresiei faciale și a ochilor, care ne permite să înregistrăm mișcările oculare „inconștiente”, sunt omniprezente în toate tipurile de publicitate și dezvoltare a produselor de astăzi – dincolo de departamentele de psihologie sau medicale unde se poate aștepta să le vezi. 

Ce se întâmplă când aplici astfel de cunoștințe în arhitectură? Cum te pot ajuta studiile privind mișcarea ochilor în acest domeniu? Ei bine, conform specialiștilor, aceste lucruri te pot ajuta enorm. De îndată ce specialistul conștientizează modul în care omul se uită la o clădire, modul în care abordează și gândește arhitectura se va schimba cu siguranță.

Iată 3 idei interesante descoperite în urma procesului de monitorizare a modului în care oamenii privesc diferite structuri.

[CITEŞTE ARTICOLUL INTEGRAL ÎN NOUL NUMĂR AL REVISTEI ARHISPEC MAGAZIN]