Între 12 și 15 octombrie ROMEXPO te alimentează cu energie – Participă la Târgul Internațional ExpoEnergiE!

ExpoEnergiE (www.eee-expo.ro) – Târgul internaţional de energie regenerabilă, energie convenţională, echipamente şi tehnologii pentru industria de petrol și gaze naturale începe miercuri, 12 octombrie, la Romexpo.

Evenimentul cuprinde o zonă expozițională, 21 de companii prezentând produse și servicii specifice domeniului energetic, cât și una de conferințe pe teme de interes privind viitorul energetic al României. ExpoEnergiE se adresează atât producătorilor, distribuitorilor, autorităţilor şi specialiştilor din industriile energetice, cât şi producătorilor de echipamente şi tehnologii pentru industria de petrol şi gaze naturale.

Între 12 şi 15 octombrie, Romexpo devine şi punctul de întâlnire al proiectelor şi modalităţilor inovative de cooperare între companii şi autorităţi publice, în domeniul eficienţei energetice şi de identificare a potenţialului de care dispune România, considerată cea mai puternică ţară din regiune în privinţa producţiei de petrol şi gaze, în vederea atragerii de investitori.

expo-energie

Despre viitorul sustenabil şi dezvoltarea lui

Punctele de interes ale ExpoEnergieE 2016 se concentrează și pe segmentul energiilor regenerabile. Sunt aşteptate să-şi prezinte oferta și să susțină conferințe asociațiile din domeniu și companiile producătoare, importatoare şi distribuitoare de produse, tehnologii şi proiecte care vizează sustenabilitatea producţiei de energie din surse regenerabile.

Strategia energetică a României se dezbate la ExpoEnergiE

Târgul are printre obiective şi readucerea în atenţia autorităţilor publice şi a factorilor de decizie de la nivel macroeconomic a modalităţilor în care România ar trebui să valorifice resursele de care dispune.

În acest sens, prima dezbatere publică privind forma finală a strategiei energetice a României va avea loc în prima zi a târgului, pe 12 octombrie, cu începere de la ora 09:00, în sălile de conferințe Mihail Sadoveanu și Mihai Eminescu (Romexpo) și va aduce față în față Ministerul Energiei și peste 300 de experţi și decidenţi din rândul companiilor din industria energetică.

Organizată de Energynomics.ro în parteneriat cu Romexpo și numită Expertiza românească pentru noua revoluție energetică, dezbaterea este cea mai bună ocazie pentru specialiști de a-şi calibra aşteptările cu privire la viitorul energeticii şi economiei româneşti, în concordanță cu partenerii interni şi din străinătate. În cadrul acestui eveniment se va face schimb de informații privind:

 • cele mai puternice atuuri ale României pentru cooperări reciproc avantajoase în afara granițelor naţionale;
 • primele obiective fezabile ale strategiei energetice a României;
 • experiențele de bune practici din partea companiilor din domeniu, cu sediul în România.

Mai multe informații despre dezbatere și modalități de înscriere se găsesc pe http://www.eee-expo.ro/manifestari-conexe

Conferințele ExpoEnergiE despre viitorul companiilor de utilități și eficiența energetică

Seria conferințelor și dezbaterilor din cadrul ExpoEnergiE 2016 continuă pe 13 și 14 octombrie. Astfel, Comitetul National Roman al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME) susține conferințele:

 • Inițiativa companiilor de utilități din energie la nivel mondial (13 octombrie – Pavilion C1 – Romexpo), având ca subiecte de interes:
 • Tehnologiile emergente pentru producerea eficientă a energiei;
 • Dinamica structurii surselor de energie pentru viitorii 15 ani în România;
 • Consolidarea piețelor interne de energie electrică și gaze naturale la nivel european;
 • Codurile de rețea, reziliența structurii energetice (riscuri cibernetice, vreme extremă), suportabilitatea serviciului energetic la nivelul consumatorilor.
 • Creșterea eficienței energetice la utilizatori (14 octombrie, Pavilion C1 – Romexpo), conferință printre ale cărei subiecte se numără:
 • Eficiența energetică la nivelul localităților (orașele inteligente);
 • Tehnologii moderne în sectoarele de consum final, cu eficiență energetică ridicată;
 • Analiza evoluțiilor și tendințelor recente privind eficiența energetică la nivel european și național;
 • Educarea opiniei publice, în special a tinerilor, în probleme de eficiență energetică; rolul școlii, instituțiilor statului și mass-mediei;

De asemenea, în cadrul ExpoEnergiE, vor avea loc conferințe pe teme legate de microhidroenergia, energia geotermală și liniile de dezvoltare ale acestora în România.

Asociatia Română a Electricienilor (AREL) susține sâmbătă, 15 octombrie (Pavilion C1 – Romexpo)  un workshop pe temele:

– ultimele acte normative ANRE cu impact asupra operatorilor economici care proiectează, execută și            verifică instalații electrice

–  metode practice de evaluare a calității funcționale și a eficienței energetice a sistemelor fotovoltaice solare și termosolare.

Programul conferințelor desfășurate între 12 și 15 octombrie cu participarea reprezentanților Parlamentului României, Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Ministerului Energiei, ai companiilor de utilitați precum și ai altor asociații și instituții din domeniu poate fi consultat pe http://www.eee-expo.ro/manifestari-conexe 

Viitorul industriei de petrol și gaze

ExpoEnergiE 2016 este evenimentul la care companiile din domeniul echipamentelor şi tehnologiilor pentru industria de petrol şi gaze naturale îşi pot prezenta noutăţile în ceea ce priveşte:

 • Prospectarea şi explorarea pe sol şi maritime;
 • Echipamentele si instrumentele pentru foraje de exploatare;
 • Prelucrarea şi valorificarea ţiţeiului şi gazelor naturale (rafinării, echipamente şi aparatură tehnologică, sisteme de filtrare, purificare şi separare);
 • Petrochimia;
 • Transportul, depozitarea şi distribuţia ţiţeiului, produselor petroliere şi gazelor naturale.

     Societatea Inginerilor de Petrol și Gaze va susține o serie de sesiuni cu privire la:

 • Sursele de încălzire alternativă versus energia convețională de metan;
 • Rezervele neconvenționale de gaze și conservarea energiei;
 • Interconectarea sistemelor energetice.

Cea de-a şasea ediţie a ExpoEnergiE se va desfăşura în cadrul Centrului Expoziţional ROMEXPO în perioada 12 – 15 octombrie 2016, în acelaşi timp cu TIB (www.tib.ro) – Târgul Tehnic Internaţional Bucureşti, INVENTIKA (www.expoinventika.ro) – Salonul de invenţii şi inovaţii și Forumul pentru Inovare (ediția a 9-a).

Preț bilet: 10 lei/zi
Copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilităţi şi persoanele instituţionalizate beneficiază de intrare gratuită. Biletele pot fi achiziţionate şi online, accesând aici platforma de bilete Romexpo.