Care este definitia orasului inteligent?

Primarul orasului Bogota din Columbia sublinia intr-un discurs ca un oras dezvoltat nu este un oras in care saracii au masini, ci locul unde cei bogati folosesc trapsportul in comun.

Indexul Strategiei Oraselor Inteligente (Smart City Strategy Index) analizeaza felul in care orasele lumii adopta revolutia „smart”. Acest index a fost creat de compania de consultanta Roland Berger pentru a identifica ce strategii adopta orasele inteligente in 3 sectoare principale: infrastructura IT, planificare strategica si campuri de actiune (cladiri, energie, mediu, educatie, sanatate, guvern, mobilitate).

Pentru a afla care este cel mai INTELIGENT oras din lume, compania de consultanta Roland Berger a derulat in┬á2017 un studiu care a cuprins 87 de orase mari de pe tot globul.┬áLiderul absolut al clasamentului – Viena, capitala Austriei (Europa) – conduce lista datorita strategiei sale clare de digitalizare realizata atat pe termen scurt, mediu si lung, precum si datorita abordarii holiste in ceea ce priveste calitatea vietii, utilizarea eficienta a resurselor si deschiderea spre inovatii. Locurile 2 si 3 din clasament sunt ocupate de┬áChicago (America)┬ási┬áSingapore (Asia).

Asadar, definitia unui oras inteligent nu are nicio legatura cu cat de bine o duc locuitorii sai, ci cu strategiile pe care acesta le adopta pe termen lung pentru a oferi o calitate a vietii cat mai ridicata pentru fiecare.

Cauti solutii inteligente pentru cladiri? Acceseaza Arhispec.ro.