Transelectrica Semnează Contract PNRR de 56,2 Milioane Euro pentru Modernizarea Rețelei Electrice din România

Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica a încheiat un important contract de finanțare în valoare de 56,2 milioane de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), cu scopul de a moderniza rețeaua electrică din România.

Inițiative cheie pentru îmbunătățirea eficienței energetice și a rezilienței rețelei electrice

Această investiție va include o serie de inițiative, cum ar fi instalarea de centrale fotovoltaice și instalații de stocare în 29 de stații electrice, retehnologizarea filialei Smart S.A., optimizarea rețelei de comunicații gestionate de filiala Teletrans și crearea unui centru de date.

Aceste proiecte au ca obiectiv principal îmbunătățirea eficienței și modernizarea infrastructurii rețelei de transport electric din țară, contribuind la creșterea flexibilității și rezilienței acesteia în fața provocărilor din ce în ce mai complexe ale sectorului energetic. Transelectrica SA, responsabilă pentru transportul energiei electrice prin rețeaua electrică de transport a României, este determinată să aducă aceste îmbunătățiri semnificative pentru a asigura o distribuție mai eficientă și mai sigură a energiei electrice în întreaga țară.

Transelectrica SA și filialele sale Smart SA și Teletrans SA se angajează să aducă îmbunătățiri semnificative în infrastructura energetică a țării

Filialele Smart SA și Teletrans SA, implicate în mentenanța și gestionarea rețelei, vor juca, de asemenea, un rol crucial în implementarea acestor proiecte. Optimizarea rețelei de comunicații și crearea unui centru de date modern vor consolida capacitatea de operare și vor spori nivelul de siguranță și eficiență al întregii rețele electrice de transport.

Această inițiativă de modernizare reprezintă un pas semnificativ către un sistem energetic mai sustenabil și mai adaptat nevoilor actuale și viitoare ale României, consolidând poziția țării în ceea ce privește infrastructura energetică și contribuind la reducerea emisiilor de carbon și promovarea surselor de energie regenerabilă.

Descoperă oportunități de afaceri în domeniul energetic din România!  www.victa.ro îți oferă acces la astfel de oportunități de ofertare. Alătură-te platformei noastre pentru a explora proiectele în derulare din diverse locații și domenii de activitate precum domeniul energetic.

SURSA ARTICOL