TOP 5 motive pentru care recomandam incalzirea prin pereti

Specialistii din domeniul instalatiilor termice au gasit o noua alternativa la traditionalele sisteme de incalzire: incalzirea/racirea prin perete.

Incalzirea prin pereti reprezinta o modalitate estetica si eficienta de obtinere a confortului termic dorit si ne ofera o economie de 12-18% la combustibilii folositi. Acest sistem furnizeaza incalzirea prin caldura radianta orizontala in locul aerului cald ascendent furnizat de sistemele conventionale de incalzire. S-a demonstrat ca in cazul incalzirii radiante se poate obtine acelasi confort termic ca si in incalzirea convectiva, dar cu micsoararea temperaturii termostatului de camera cu 2-3 grade C.  Scaderea cu un grad C al temperaturii din incapere aduce o economie de 6% la combustibilii folositi pentru incalzire. De aceea, sistemele radiante aduc o economie de 12-18% la combustibilii folositi.

Specialistii Variotherm ne recomanda folosirea sistemelor de incalzire prin pereti in detrimentul celor traditionale datorita urmatoarelor avanataje:

  1. MWH-MONTIncalzirea prin perete reprezinta un tip de incalzire completa, cu economie de energie si individuala pentru constructii umede si uscate. Aceasta se adapteaza perfect atat constructiilor din lemn cat si celor clasice din caramida si beton armat . Poate fi utilizat in mod individual, rapid si este economic, iar pierderile de energie sunt reduse la minimum.
  2. Suprafata este incalzita uniform, fara zone diferite de temperatura. Intrucat caldura este distribuita uniform, se evita deplasarea permanenta a aerului care contribuie la imprastierea prafului din camera.
  3. Protectie anti-incendiu. Corespunzator prescriptiilor generale in constructii, modulul Variotherm incalzire prin perete este verificat ca sistem in ceea ce priveste protectia contra incendiilor.
  4. Incalzire si racire cu un singur sistem. Incalzirea in pereti este un sistem perfectionat tehnic, care se bazeaza pe o experienta de 40 de ani de constructie a sistemelor de încalzire ecologice si economice si care ne permite sa avem incorporate atat incalzirea, cat si racirea unei locuinte. Sistemele de incalzire/racire Variotherm se folosesc cu succes cu generatoare de caldura de joasa temperatura cum ar fi: cazanele in condensatie, pompele de caldura, panourile solare, cazane pe lemne si peleti.
  5. Montajul este rapid si usor. Cu patru dimensiuni diferite ale panourilor, modulul Variotherm incalzire prin perete acopera aproape toate cerintele indiividuale de constructie si pentru ca panourile reprezintă o soluţie completa (perete + incalzire intr-una), ele se pot monta repede, simplu si fara murdarie prea mare.

Articol scris in colaborare cu specialistul Variotherm, Anton Kesler.

Vrei sa fii la curent cu inovatiile si cele mai bune solutii din domeniul instalatiilor?

Citeste ultimul numar al revistei digitale InstalFocus si urmareste AICI produsele din categoria instalatiilor termice recomandate de specialistii InstalFocus.