TOP 4 produse pentru managmentul iluminatului public recomandate de Electro Max

 

 

 

Tehnologia foloseste liniile de alimentare (230 V AC) pentru transmiterea de semnale de control. Semnalele sunt interpretate de catre modulele de dimare atasate corpurilor de iluminat. Modulele de dimare dau comenzi specifice driverelor, conform programarii prealabile a acestora.

Reprezinta un atu al sistemului faptul ca distanta maxima de receptie a semnalelor este de 5 km pe linie fara a necesita repetoare. Un alt avantaj este posibilitatea de asignare de identificatori a corpurilor de iluminat in retea pentru control individual, precum si definirea de grupuri pentru structurarea controlului. Pe o linie de alimentare pot fi definite maxim 255 de grupuri logice.

Gama de produse

Acest sistem este pretabil la urmatoarele produse Electro Max:

                              

Modalitati de control

Exista mai multe posibilitati de management a iluminatului public.

Cea mai des utilizata este cea offline, cu programe de functionare predefinite, salvate individual in microcontrolerul modulului de dimare, microcontroler ce este dotat cu un calendar real. Interventia operatorului uman este necesara in acest caz doar la programarea microcontrolerului. Pot fi stabilite cu usurinta pana la 10 segmente orare intr-un interval de 24 de ore care sa aiba un corespondent de dimare propriu.

Exemplu de dimare presetat pentru perioada de iarna pentru iluminatul unei strazi principale dintr-o localitate:

Corpul de iluminat porneste la 100% din nivelul de iluminare la ora 18.00;

Intre orele 21.00 si 23.00 nivelul este dimat la 70%;

Intervalul orar 23.00-03.00 are un procent de dimare de 50%;

De la ora 03.00 creste nivelul de iluminare la 70%;

Intre orele 05.00 si 06.00 se revine la nivelul de iluminare de 100%;

La ora 06.00 se intrerupe iluminatul.

Modelul prezentat asigura o economie de energie de 45% fata de un sistem negestionat, care ar functiona la intensitate constanta in intervalul orar stabilit.

O alta modalitate de management este cea in timp real. Aceasta presupune intercomunicarea microcontrolerelor cu o aplicatie care gestioneaza functionarea acestora ca si durata si intensitate de iluminare. Operatorul uman este cel care poate interveni prin override asupra sistemului preprogramat si poate modifica in timp real setarile fiecarui corp de iluminat in parte.

www.electromax.ro      

electromax@electromax.ro

Sediu:  str. Lunca, nr. 36, Petrosani, cod 332061,

jud. Hunedoara, Romania

Tel./Fax:: +40 254 515 465

+40 254 546 114