Vă prezentăm noua generație de mufe de compresie pentru sisteme CATV şi supraveghere

Înfiinţată în 1990, compania DIPOL este distribuitor european de echipamente destinate instalării sistemelor de telecomunicații, CCTV, alarmă şi a sistemelor de automatizare a locuinţelor, precum şi producător de antene TV/DAB/FM și de telecomunicații. Mufele joacă un rol foarte important în orice cablare. Construcţia şi calitatea acestora influenţează în mod direct stabilitatea conexiunii, atenuarea, return loss şi rezistenţa mecanică. DIPOL oferă o nouă generaţie de mufe – mufele de compresie care corespund celor mai pretenţioase cerinţe.

E80271 E8009
Cod E80342 E80274 E80410 E80271 E8009

Conectorii F în sistemele de antenă TV

Conectorii tip F sunt folosiți pentru conexiunile din sistemele de antenă bazate pe cabluri coaxiale în 75 Ω. Acestea sunt, în mod normal, sisteme terestre TV, SAT TV și CATV, uneori chiar și sisteme de supraveghere. Designul și calitatea acestora au un impact direct asupra fiabilității, stabilității și performanțele conexiunilor – pierderea de semnal și impedanța de potrivire. Versiunile disponibile:

  • conectori F prin răsucire – preț mic și nu necesită clește special pentru instalare (timpi de instalare mai mari); conexiunile nu sunt atât de fiabile ca și în cazul
  • conectorilor de compresie;
  • conectori de compresie conici – asigură o conexiune mai fiabilă, se instalează cu clește special;
  • conectori cu instalare rapidă – ele combină o fiabilitate ridicată și ușurința de instalare. Nu este nevoie de un clește special pentru instalare. Sunt perfecte pentru utilizatorii care instalează ocazional sisteme mici. Instalate în mod corespunzător, acestea sunt complet integrate cu cablul;
  • conectori profesionali prin compresie – conectorii de cea mai bună calitate de la MASTER și Platinum garantează fiabilitate pe timp indelungat și funcționează în parametrii normali în orice condiții.

Prețurile sunt foarte competitive, instalarea cu ajutorul unui clește de compresie este foarte simplă și rapidă. Conectorii sunt dedicați companiilor instalatoare pentru sisteme medii – mari SMATV și CATV.

Cere AICI mai multe detalii!

Conectori F MASTER pentru sisteme de antenă/cablu

DIPOL oferă conectori F MASTER prin compresie dedicați pentru cablurile RG59 DIPOLNET E1041_200, RG6 DIPOLNET Tri-Shield E1220 și Triset-113 E1015_500. Inelele duble de compresie din conectori MASTER (pe cablu și garnitura inelară de pe partea conectorului) protejează în totalitate cablul și conexiunile (cât și echipamentul) împotriva pătrunderii apei. Dimensiunile elementelor de compresie ale conectorilor au fost special concepuți pentru a fi folosiți cu tipuri dedicate de cabluri.

Proiectarea și precizia excelentă asigură montarea ușoară a conectorilor. Filetul perfect construit elimină problemele ce pot apărea în momentul înșurubării pe splittere, receivere sau LNBuri, probleme des întâlnite la alte mufe. Metoda compresiei asigură stabilitate mecanică, etanșeitate și rezistenţă de-a lungul timpului. Conectorii drepți trebuie comprimați cu ajutorul cleștelui universal de compresie E80075, iar cei angulari cu cleştele E80078.

Conectori F prin compresie pentru cablu TRISET-11

conector-f-master-pentru-triset11

Instalatorii sistemelor mari SMATV sau cablu TV cunosc foarte bine problemele cu terminațiile cablurilor coaxiale groase (diametru peste 10 mm, cum ar fi TRISET-11 PE E1025) cu conectori F. Mataua foarte groasă face ca instalarea conectorilor cu tuburi să fie foarte grea fiind nevoie de o forță considerabilă. Aplicarea conectorilor F MASTER E80362 elimină această problemă, garantând o instalare foarte ușoară. Primul pas este pregătirea cablului cu striperul de izolații E8010. După, se instalează conectorul F la capătul cablului, iar următorul și ultimul pas este făcut cu ajutorul cleștelui multifuncțional de compresie MASTER E80075. Toate aceste operații durează aproximativ 10 secunde.

Mufele de compresie BNC MASTER

E8278 E8279
Cod E8275 E8276 E8277 E8278  E8279

Proiectarea și precizia excelentă asigură montarea ușoară a conectorilor. Filetul perfect construit elimină problemele ce pot apărea în momentul înșurubării pe splittere, receivere sau LNBuri, probleme des întâlnite la alte mufe. Metoda compresiei asigură stabilitate mecanică, etanșeitate și rezistenţă de-a lungul timpului. Conectorii drepți trebuie comprimați cu ajutorul cleștelui universal de compresie E80075, iar cei angulari cu cleştele E80078.Mufele de compresie nu au un impact semnificativ asupra costului sistemelor CATV sau de supraveghere dar sunt cruciali pentru a asigura o calitate cât mai bună a semnalului. Cel mai popular tip de conectori folosiți în aplicațiile profesionale sunt cei de compresie, care sunt mult mai ușor de montat și mult mai fiabili decât restul. Calitatea conectorilor BNC are o importanță deosebită în sistemele de supraveghere. Conexiunile instabile pot cauza probleme chiar și la pornirea sistemului iar problemele se vor înrăutăți pe parcurs. Mufele aflate în exterior sunt expuse la coroziune și astfel se va deteriora și calitatea semnalului. Fluctuațiile mari de temperatură pot distruge conectorii prost construiţi. Acest lucru este inacceptabil, mai ales în aplicații importante precum sistemele de supraveghere video pentru bănci sau orașe.
Pentru a se conforma cerinţelor tehnice impuse de sistemele moderne, DIPOL a introdus mufele BNC din seria Master: E8275 pentru cabluri RG-59, E8276 pentru cabluri RG-6, şi E8277 pentru cabluri TRISET-113. Indiferent de tipul de mufă se recomandă curăţarea cablului cu unelte profesionale precum strippere. Utilizarea cutterelor trebuie evitată.

Cere AICI mai multe detalii!