TOP 10 firme din domeniul instalatiilor electrice, dupa cifra de afaceri

Principalii 10 jucatori din piata instalatiilor electrice din Romania au avut afaceri insumate de peste 311 milioane de euro, in conditiile in care piata este evaluata la circa 500 de milioane de euro pe an.

Primii in clasamentul topului cu o cifra de afaceri de aproape 70 de milioane de euro, se situeaza cei de la Energobit, care fac parte alaturi de alte 16 companii din Energobit Group, grup ce reuseste sa realizeze solutiile complete in electricitate si acopera in intregime ramurile de audit, consultanta, proiectare, productie si distributie de energie electrica.

Electrical_PlansPe locul doi in clasament se afla Imsat, cu afaceri de 46 de milioane de euro si o usoara crestere fata de 2013, cu toate ca 2008 a fost anul de glorie: o cifra de afaceri de aproape 89 de milioane de euro. Compania a fost infiintata ca o companie pentru instalatii electrice pentru industrie si furnizeaza servicii pentru industria cimentului, industria sticlei, industria auto, metalurgie, petrochimie, dar si in sectorul de transport (feroviar, tramvai, metrou) sector tertiar (centre comerciale, cladiri de birouri, hoteluri, spitale, banci, administratie publica) si telecomunicatii.

Locul trei este ocupat de cei de la Luxten Lighting Company, companie specializata in iluminatul public, architectural, festiv, de interior, dar si in producerea si furnizarea de energie (intrand in 2012 pe piata serviciului de distributie si furnizare de gaze naturale). Cifra lor de afaceri ne arata o usoara crestere din 2013, de la 42 de milioane de euro la aproape 46 de milioane de euro in 2014.

Tiab si Electrogrup ocupa locurile 4 si 5 in clasamentul firmelor din domeniul instalatiilor electrice, dupa cifra de afaceri. Tiab inregistreaza o cifra de afaceri pe 2014 de aproape 34 de milioane de euro, iar Electrogrup de 23,5 milioane de euro, ambele in scadere fata de anul precedent.

Urmatoarele locuri din clasament sunt dupa cum urmeaza:

-locul 6: Proms Concept Group, cu o cifra de afaceri de aproape 23 de milioane de euro, inregistarta in 2014

-locul 7: Elcomex I.E.A, cu o cifra de afaceri de 22,4 de milioane de euro.

-locul 8: Uti Instal Construct: 18,3 milioane de euro inregistrate in 2014.

-locul 9: Loial Impex, cu 15,5 milioane de euro.

Si nu in ultimul rand, Schindler Romania, care a inregistrat in 2014 o cifra de afaceri de 13,4 milioane de euro, se claseaza pe locul 10 al topului reprezentat de firmele care activeaza in domeniul instalatiilor electrice.

Acest TOP a fost realizat dupa lista firmelor cu codul caen 4321, in functie de cifra de afaceri. Daca nu te regasesti in TOP si crezi ca ar trebui, contacteaza-ne AICI.