Elon Musk va trimite o masina electrica pe Marte

Ambitiile lui Elon Musk, fondatorul companiilor PayPal, Tesla si Space X sunt nelimitate, iar planurile lui de a ajunge pe Marte se contureaza periodic cu actiuni indraznete. Cea mai noua actiune programata in aceasta luna este lansarea rachetei Falcon Heavy (calificata drept cea mai puternica racheta din lume), directionata spre orbita Planetei Rosii insa, de data aceasta, incarcatura ei va contine o masina electrica Tesla Roadster, cum altfel decat rosie, al carei proprietar e dl. Musk.

(sursa foto: Instagram Elon Musk)

Confirmarea acestui lucru a venit chiar de la Elon Musk, pe contul sau de Instagram, unde a postat mai multe poze graitoare si urmatorul mesaj:

„O masina rosie pentru Planeta Rosie. Zborurile de test contin de regula simulatoare sub forma de blocuri de beton sau otel. Acest lucru parea extrem de plictisitor. Desigur, orice lucru plictisitor este teribil, in special cand vorbim de companii, asa ca am decis sa trimitem ceva neobisnuit, ceva ce ne face sa simtim cu adevarat. Sarcina rachetei de test va fi un model original de Tesla Roadster, care va difuza piesa Space Oddity (n.r. cantec interpretat de regretatul David Bowie) pe o orbita eliptica de un miliard de ani.”

(sursa foto: Instagram Elon Musk)

Pe contul de Twitter, vizionarul a postat urmatorul mesaj:

„Destinatia este orbita lui Marte. Masina va ramane in spatiul indepartat un miliard de ani daca nu va exploda in timpul lansarii”

Sursa articol