Tendințe pe piața corpurilor de iluminat în 2022

În ciuda faptului că tendințele modei în haine, pantofi sau accesorii se schimbă mult mai des decât, de exemplu, designul de interior, introducerea periodică de idei noi în acest domeniu încă are loc. Prin urmare, înainte de a începe o renovare majoră sau de a actualiza designul exterior al unei camere, trebuie neapărat să acordați atenție diverselor noutăți legate de designul interior. Iată principalele tendințe în materie de corpuri de iluminat din 2022:

Când vine vorba de iluminarea camerelor, primul lucru la care trebuie să acordați atenție este prezența ferestrelor și, de asemenea, locația încăperii în sine. Camerele care sunt orientate spre nord au nevoie, de regulă, de surse de lumină suplimentare, nu numai seara sau noaptea. Din cauza cantității minime de lumină solară, uneori în astfel de încăperi este necesar să se folosească lumina chiar și în timpul zilei.

Sustenabilitatea

După cum vă puteți imagina, această tendință înseamnă că în 2022 sunt la modă tot felul de materiale naturale, de exemplu, lemnul, bambusul, sticla sau diverse țesături. Prin urmare, atunci când aleg corpuri de iluminat, designerii recomandă să acordați atenție la astfel de produse. În plus, tot ceea ce are o referință la natură este la modă, de exemplu, o lampă de podea cu frunze sau un candelabru din „crenguțe”.

Simplitatea formelor

Utilizarea rațională a spațiului și minimalismul, care s-au manifestat în multe direcții, și-au pus amprenta și în ceea ce privește corpurile de iluminat. Prin urmare, simplitatea formelor, concizia și absența detaliilor inutile în candelabre sau lămpi se află în vârful tendințelor în acest an. Culorile de bază, negru, alb și gri, în designul corpurilor de iluminat sunt o variantă perfectă. Dacă doriți să subliniați apropierea de natură, puteți opta pentru produse cu detalii de diferite culori, cum ar fi miere, nisip, cer albastru sau ace de pin.

Candelabre sub formă de obiecte de artă

O astfel de propunere îi va atrage cu siguranță pe cei care doresc să completeze interiorul unei anumite încăperi cu un obiect neobișnuit și atrăgător, care va transforma întregul spațiu. Aceasta este o oportunitate perfectă de a vă abate de la toate regulile și de a crea o atmosferă unică. 

Alamă

Toate tipurile de detalii și incluziuni de alamă s-au dovedit de mult timp a fi bune în corpurile de instalații sanitare, vaze, ceasuri și alte accesorii, așa că designerii folosesc activ acest aliaj în proiectarea corpurilor de iluminat. Un astfel de adaos pe un candelabru sau o lampă arată mult mai interesant decât orice metal și umple spațiul cu căldură. 

Lămpi sferice

Datorită popularității sale, ideea de a folosi corpuri de iluminat sferice în interior s-a impus cu succes pe lista tendințelor pentru 2022. Aceasta este o propunere interesantă cu care majoritatea designerilor se străduiesc să lucreze acum. Sferele pot fi realizate din materiale transparente, translucide sau complet opace. 

Corpuri de iluminat pentru tavan

Iluminatul clasic de tavan presupune un candelabru în mijlocul camerei, care poate completa stilul întregului interior, sau în opoziție, joacă rolul unui obiect central spre care se va îndrepta toată atenția. Candelabrele moderne pot avea forme neobișnuite, modele originale sau mai multe niveluri de iluminare. Totul depinde de preferințele de stil ale proprietarilor. Cu toate acestea, odată cu dezvoltarea tehnologiei, pe lângă candelabrele suspendate, spoturile încorporate sunt utilizate în mod activ în design.

indecortrends.com
Corpuri de iluminat pentru perete

Acest tip de iluminat este ideal pentru a crea o lumină difuză, ceea ce este deosebit de important pentru încăperile de tranziție sau încăperile care au nevoie de o atmosferă relaxată. De asemenea, astfel de lămpi sunt folosite pentru a ilumina în mod intenționat anumite zone din cameră, de exemplu, un tablou, o oglindă, o noptieră sau zona de la capul unui pat. În 2022, tendințele includ forme geometrice, candelabre și spoturi cu detalii din alamă, sticlă, lemn, hârtie sau țesătură.

indecortrends.com
Iluminarea bucătăriei

Bucătăria este o încăpere foarte multifațetată, care conține multe zone funcționale care au nevoie de iluminare. Prin urmare, pentru amenajarea unei astfel de încăperi, un candelabru în mijlocul tavanului sau deasupra zonei de luat masa nu va fi suficient. O soluție de mare succes într-o astfel de situație ar fi folosirea iluminării cu LED-uri a suprafeței de lucru. Într-o bucătărie fără dulapuri superioare, în zonele mai întunecate, pot fi folosite spoturi de perete.

indecortrends.com
Iluminarea camerei de zi

Deoarece camera de zi este proiectată pentru a îndeplini multe funcții, iluminarea din această cameră ar trebui să fie adecvată. Iluminatul principal sub forma unui candelabru rafinat situat în centrul tavanului va fi soluția perfectă pentru iluminarea întregii zone.

indecortrends.com

Lămpile de podea, aplicele sau lămpile de masă sunt perfecte pentru evidențierea țintită a anumitor zone, de exemplu, un fotoliu, un televizor sau un șemineu. Folosirea spoturilor pe tavan va scoate în evidență frumusețea unor fragmente interioare, de exemplu, o colecție de figurine, un tablou sau o vază rafinată.

Iluminarea dormitorului

Principala caracteristică a interiorului dormitorului este crearea de confort, așa că în acest caz, accentul ar trebui să se pună pe surse suplimentare de iluminat, de exemplu, lămpi de perete. Dacă nu doriți să umpleți camera cu o mulțime de corpuri de iluminat, puteți oricând să cumpărați un candelabru cu mai multe niveluri de iluminare. Cu toate acestea, aplicele de la capul patului rămân atribute neschimbate ale dormitorului.

indecortrends.com

Sursă: indecortrends.com