Solutia pentru zonele cu risc crescut de inundatii – Casa Amfibie

Casa Amfibie, inventata de un grup de arhitecti britanici, reprezinta o solutie eficienta pentru zonele cu risc crescut de inundatii. Acest tip de constructie este proiectata sa ramana uscata chiar si atunci cand nivelul apei creste cu pana la 2,7 metri.

Proiectul s-a nascut la solicitarea unui cuplu de britanici, care isi doreau sa ridice o locuinta pe un lot de teren situat chiar pe malul Tamisei.┬áCosturile de constructie ale acestui tip de case sunt cu 25% mai ridicate decat cele ale unei construc╚Ťii obi╚Önuite.

casa-amfibie21

Casa propriu-zisa are o structura din lemn hidroizolata impecabil, insa secretul sta in fundatia din beton ce arata ca o cutie fixata in pamant si care se transforma intr-un bazin in momentul in care nivelul apei din zona creste. Pe masura ce bazinul respectiv se umple cu apa, casa se ridica si pluteste deasupra acestuia ca un ponton. Patru stalpi inalti din otel fixeaza casa din laterale, pentru a nu-i permite sa se deplaseze in afara ariei fundatiei. Imediat dupa retragerea apelor constructia revine la pozitia initiala, perfect uscata.

Avand in vedere ca Romania se situeaza pe locul 4 in Europa in ceea ce priveste riscul de seceta, inundatii, incendii sau alunecari de teren, o casa „Amfibie” v-ar ajuta sa scapati de una dintre aceste griji.