O fosta fabrica de zahar din Olanda – construita in 1913 – transformata total si incalzita cu tuburile radiante Mark Infra Line

Fosta fabrica de zahar „Suikerfabriek” din Groningen (Olanda) este pe cale sa devina┬áo importanta locatie pentru evenimente. „Suikerfabriek” este o veche locatie de productie a Suikerunie, unde sfecla de zahar era transformata in zahar. Cladirea a fost construita in 1913 si a fost golita recent pentru a fi transformata complet in sala de evenimente. Pentru a se asigura ca vizitatorii evenimentelor actuale si viitoare experimenteaza o temperatura placuta, Mark Climate Technology a instalat sase tuburi radiante pentru incalzire, pe baza de gaz, cu o capacitate totala de 420 kW.

Suikerfabriek_2

Au fost montate 4 tuburi radiante de tip Line tip 90/44, cu o lungime de 40 de metri fiecare si doua de tip Infra 30-9, fiecare cu o lungime de 9 metri. Cu acestea, sala principala, restaurantul, barul si holul sunt incalzite confortabil. In plus, cinci ventilatoare de acoperis Mark MDV Blue furnizeaza in sala principala si restaurant aer proaspat, care este furnizat prin pereti.

Infra ┬ás-a dovedit a fi ┬áo solu╚Ťie foarte potrivita pentru fosta fabrica de zahar, atat din punct de vedere al capacitatii de incalzire, cat si al consumului de energie. Pentru a oferi vizitatorilor o senzatie confortabila, au fost preferate in mod special unitatile care nu cauzeaza mi╚Öcarea aerului si produc mai putin zgomot. A fost┬ánecesar ca tuburile radiante sa fie potrivite pentru gaz propan, deoarece nu a existat nicio conexiune de gaz disponibila in cladire. Intregul proiect a fost realizat in trei saptamani.

Suikerfabriek_1

Despre Mark Climate Technology
Din 1945, Mark Climate Technology (www.markclimate.ro) este producator de echipamente de control al climei: incalzire a aerului, incalzire radianta, echipamente de ventilatie si de tratare a aerului. Mark are sediul in Veendam (Olanda) si, impreuna cu filialele sale din Irlanda, Germania, Belgia, Polonia si România, servește intreaga Europa.