Sibiu: Proiect de 178 de milioane de euro la Șelimbăr – Comuna ar putea deveni principalul furniori de energie verde din județ

Primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu, susține că localitatea ar putea deveni unul din principalii furnizori de energie verde din județ, în urma accesării programului Horizon Europe al Uniunii Europene cu un proiect de peste 178 de milioane de euro.

”Am văzut această oportunitate, s-a realizat deja studiul de fezabilitate, urmează să fie aprobat în consiliul local și depus pentru accesarea programului Horizon Europe. Ar fi o șansă uriașă pentru comunitatea noastră, Șelimbărul ar putea deveni unul din principalii furnizori de energie verde din județ”, a declarat primarul Marius Grecu.

Alte detalii despre investiție:

  • Proiectul prevede realizarea unui parc energetic fotovoltaic cu o capacitate instalată de 130 MW
  • Se vor folosi 260 de mii de panouri fotovoltaice, cu o capacitate de 500 W
  • Valoarea totală a cererii de finanțare este de 890,56 milioane lei
  • Surse alternative: oradesibiu.ro și victa.ro

Conform datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în 2022 au fost identificate 992 proiecte de tip Utilități. Vrei să știi unde se construiește și care sunt cele mai mari proiecte? Apelează la singura asistentă virtuală de vânzare la șantiere, VICTA.ro!