10 corpuri de iluminat pentru interior cu adevarat creative

Arcfly este o companie de arhitectura fondata in 2012 care si-a propus sa educe populatia cu arhitectura de calitate, promovand cele mai bune creatii arhitecturale si designuri, pe o pagina dedicata persoanelor cu adevarat creative. In acest spatiu am descoperit si o colectie de 10 idei de corpuri de iluminat cu adevarat creative.

Curiosi care sunt cele mai iubite branduri de corpuri de iluminat din Romania?
In ultimele 12 luni au fost specificate┬á1.223.029 corpuri de iluminat de interior, in cadrul a┬á8902 de proiecte┬á(majoritatea – 39% – constructii rezidentiale, urmate de constructii industriale – 21%), conform datelor centralizate pe prospec.ro. Doar in 11% din acest total, arhitectii au specificat branduri, ceea ce inseamna ca 89% din piata ramane nespecificata. Cu toate acestea, in cadrul proiectelor in care a fost numit un anumit brand de corpuri de iluminat, lider absolut a fost┬áELBA, cu un procent covarsitor de┬á92%. In top 3 branduri mai regasim corpuri de iluminat┬áANTIEXPLOZIV┬á╚Öi┬áPHILIPS. Citeste pe larg despre ce branduri iubesc arhitectii in noul numar Arhispec Magazin.

De la elemente de recuzita din filme cu supereroi, la designuri inedite inspirate din lucruri banale, ideile din imaginile de mai jos pot fi o sursa de inspiratie atat pentru arhitecti, cat si pentru producatori sau cei care doresc sa iasa din conventional:

1. Ciocanul lui Thor

2. Scutul lui Captain America

3. Candelabrul din planete

4. Lumina din baloane

5. Radacina iluminata

6. O altfel de lumina in biblioteca

7. Coltul  luminat

8. Veioza racheta

9. Un alt colt luminat

10. Creionul supradimensionat

Imagini via Arcfly