Sfaturi: Cum se curăță corect caloriferele pe timpul verii?

Vara, caloriferele ar putea fi ultimele lucruri la care ne gândim, însă curățarea acestora nu trebuie neglijată. Andrew Collinge, expert în produse de încălzire la Best Heating, explică faptul că ar trebui să eliminăm praful de pe calorifere săptămânal – indiferent de sezon.

Majoritatea prafului, aproximativ 60%, provine din exterior, explică Andrew. „Praful se instalează cu ușurință pe calorifere. Menținerea acestora curate poate ajuta la scăderea costurilor de încălzire, deoarece acumularea de praf poate împiedica evacuarea căldurii”.

Caloriferele pot fi obiecte dificil de curățat. Iată cinci pași pentru curățarea eficientă a acestora:

Opriți încălzirea

„Înainte de a începe curățarea caloriferelor, este important ca acestea să fie oprite”, explică Andrew. „Nu numai că este mai sigur, dar împiedică adunarea prafului în timp ce curățați.”

Aspirați

Andrew recomandă folosirea unui aspirator pentru a curăța în interiorul, în jurul și sub calorifer. „Folosiți un aspirator pentru a curăța cât mai mult praf în și în jurul caloriferului”, explică el. „Dacă aspiratorul are accesorii mai mici care pot intra în interior, folosiți-le”.

Folosiți o perie pentru calorifer

Pentru a îndepărta restul de praf și murdărie, după ce ați aspirat, utilizați o perie de curățare pentru calorifer. Dacă nu aveți una, puteți să o creați cu ușurință.

„Luați un băț sau o bucată de lemn și înfășurați o cârpă din microfibră în jurul său și fixați-o cu bandă adezivă”, sugerează Andrew. Totuși, nu uitați să puneți un prosop sub calorifer înainte de a începe procesul de curățare pentru a vă proteja pardoseala.

Ștergeți cu apă și săpun

„Umpleți o găleată cu apă caldă cu săpun și, cu ajutorul unui burete, ștergeți exteriorul caloriferului”, spune Andrew. „Asigurați-vă că este multă spumă și ștergeți cu buretele umed, dar să nu picure.”

Ștergeți-vă bine caloriferul cu o cârpă din microfibre pentru a vă asigura că metalul nu este lăsat să ruginească.

Verificarea finală

După curățarea caloriferului, verificați spațiul din jurul acestuia pentru a vedea dacă nu există praf căzut din calorifer. „Este posibil să fie necesară și ștergerea peretelui”, spune expertul. „Uneori căldura poate provoca lipirea murdăriei și a prafului de acesta. Curățați orice urmă cu buretele cu săpun, având grijă să nu deteriorați vopseaua”.

Sursa articol: housebeautiful.com