PowerTag by Schneider Electric – cel mai mic senzor de energie wireless din lume

Daca esuezi in detectarea pierderilor de energie din cladire, daca esti interesat de informatii privind uzura echipamentelor inainte de iesirea lor din functiune sau daca esti responsabil pentru buna functionare a echipamentelor critice, atunci te invit sa descoperi noua solutie Schneider Electric – PowerTag

Cum ar fi daca am avea un accesoriu pentru intreruptoarele modulare care doar prin inclichetare sa permita accesul la toate informatiile principale de pe circuitul respectiv? Dar daca, acest dispozitiv, relativ minuscul in tabloul dvs., va poate alerta in cazul in care echipamentul alimentat ajunge in pragul defectarii, sau chiar s-a defectat???!!

 

 

PowerTag este cel mai mic senzor de energie wireless din lume, care, atasat intreruptoarelor automate modulare iC60 ofera informatii in timp real privind managementul energiei, monitorizarea sarcinilor si  disponibilitatea energiei electrice

 

Potrivit pentru orice tip de aplicatie, PowerTag monitorizeaza si masoara cu usurinta principalii parametrii ai circuitului pe care este montat, respectiv valorile de curenti, tensiuni, puteri si factor de putere

PowerTag simplifica conectarea intreruptoarelor automate modulare la sistemul de Building Management al cladirii, furnizand proprietarilor si personalului de intretinere informatii precise, in timp real privind “sanatatea“ instalatiei electrice si a bunurilor

Datele sunt transmise wireless catre un concentrator de date amplasat in tabloul electric, fiind disponibile via unor pagini web incluse in echipament sau prin intermediul configuratoarelor de BMS. Datele nonconforme pot fi transmise pe e-mail, personalizate, sub forma unor alarme catre personalul de intretinere

PowerTag completeaza solutiile Smart Panels, in sensul in care, complementar monitorizarii parametrilor electrici ai circuitelor, acestea pot  include si monitorizari a starii deschis /inchis a intreruptoarelor automate, prin echiparea acestora cu contacte auxiliare de pozitie de nivel scazut (iOF+SD24) si prin utilizarea unor interfete de comunicatie adecvate.

Aceste accesorii compacte se pot instala, de asemenea, cu usurinta, in tablouri existente realizate cu intreruptoare modulare Acti 9 si Multi 9 facandu-se, astfel,primul pas in rezolvarea unor probleme de eficienta energetica la nivelul circuitelor de distributie finala.

Sunt foarte usor de montat, nu ocupa loc suplimentar in tablou si nu necesita sina DIN suplimentara sau cabluri pentru conectare.

PowerTag se integreaza in mod natural sistemului de comunicatie Acti 9 al Schneider Electric, asigurand, all-in-one, solutii de monitorizare si control.

Este o solutie versatila si scalabila, in sensul in care poate fi utilizata in aplicatii mici unde monitorizarea se face via paginile web ale echipamentelor sau, poate fi utilizata in aplicatii mari, (cladiri comerciale) sau critice (spitale, centre de date), pentru monitorizarea tuturor sarcinilor importante.

In functie de cerintele clientilor se pot realiza arhitecturi de comunicatie adecvate, optime ca pret si care aduc beneficii reale utilizatorilor finali in termen de eficienta energetica si financiara.

In concluzie, solutiile Schneider Electric permit combinarea caracteristicilor tehnice ridicate de protectie si control ale intreruptoarelor Acti 9 cu facilitatile Powertag privind contorizarea si monitorizarea parametrilor electrici, in scopul imbunatatirii performantelor de siguranta, eficienta si fiabilitate a instalatiilor electrice de joasa tensiune.

Mihaela Gusa – Schneider Electric Romania