Pompa de Caldura aer-apa Vaillant aroTHERM split

Aproximativ 40% din toate emisiile de CO2 sunt atribuite producţiei de încălzire și apă caldă. Cu o pompă de căldură reduceţi emisiile cu aproximativ 30%, în comparaţie cu o centrală cu condensare pe gaz. Conform studiilor, până în 2030, pompele de căldură vor reduce cu 80% emisiile de CO2, în comparație cu centralele cu condensare pe gaz. Acest lucru face ca pompele de căldură să devină singurul sistem de încălzire prietenos cu mediul, pe măsură ce sunt utilizate.

Aplicabilitate universală

În regiunile unde accesul la rețeaua de gaz lipsește, pompa de căldură aer-apă este o alternativă interesantă la sistemele de încălzire cu biomasă, gaz lichefiat sau motorină. Prin utilizarea pompei de căldură economisiți spațiul pentru rezervoare sau pentru stocarea combustibilului.

Răcire inclusă

Datorită funcției integrate de răcire, puteți beneficia de pompele de căldură aer-apă inclusiv în timpul sezonului cald. Proiectarea corespunzătoare a sistemului va crește eficiența și vă va aduce beneficiul unei temperaturi confortabile în casă.

“Smart Grid Ready“

Toate pompele de căldură aer-apă Vaillant pot fi integrate în rețele inteligente (Smart Grids). Rețelele inteligente aduc cea mai bună utilizare a infrastructurii, ajutând la adaptarea, transferul și distribuirea unor cantități mai mari de energie regenerabilă.

“Photovoltaic Ready“

Combinate cu un sistem fotovoltaic duc la o creștere semnificativă a economiei în consumul propriu de energie electrică. Gestionarea inteligentă a energiei este posibilă prin facilitățile incluse ale sistemului de automatizare.

Două componente – un sistem deosebit de eficient

aroTHERM split este o pompă de căldură construită pe baza tehnologiei split – între unitatea exterioară și cea interioară, transferul termic se realizează printr-un traseu frigorific cu Freon. În unitatea exterioară se regăsesc toate componentele circuitului frigorific. Condensatorul se regăsește în unitatea interioară.

Cu doar 0,5 m² necesari, cerința de spațiu pentru montaj este minimă. Dacă doriți să economisiți spațiu și în camera de instalare vă recomandăm unitatea de interior uniTOWER.

Cu dimensiunile unui frigider, uniTOWER vă oferă:

  • Apă caldă pentru 4 persoane, datorită boilerului de 190 litri integrat
  • Economie de spațiu și instalare discrete
  • Toate componentele hidraulice amplasate în interiorul unității Pentru un necesar mai mare de apă caldă menajeră solicitați, în locul uniTOWER, o stație hidraulică și un boiler pentru preparare apă caldă menajeră, cu pompă de căldură.

Extrem de silențios și rezistent la temperaturi reduse

aroTHERM split este una din cele mai silențioase pompe din clasa sa și îndeplinește cele mai stricte cerințe pentru funcționarea în timpul nopții în zonele rezidențiale. Datorită traseului frigorific de la unitatea exterioară în casă, sistemul nu poate îngheța, nici în caz de întreruperi prelungite a alimentării cu energie electrică.

aroTHERM split cu uniTOWER: soluția cea mai rapidă

Pompa de căldură aroTHERM Split este, în combinație cu uniTOWER, cea mai bună soluție de economie de spațiu pentru incălzire și apă caldă. Dacă sistemul este proiectat și ales corect, puteți utiliza funcția opțională de răcire activă pe timpul verii, pentru o temperatură ambientală confortabilă.

Avantaje la prima vedere

  • Cost redus în exploatare, datorită tehnologiei pompelor de căldură
  • Mai mult spațiu în camera tehnică
  • Operare foarte silențioasă – nivel presiune sonoră 33dB(A)
  • Protecție la îngheț, datorită tehnologiei split
  • Produs în Europa

Performanță ridicată, zgomot redus

Noul aroTHERM split este extrem de silențios: de la doar 3 metri distanță, nivelul presiunii acustice este mai mic de 30 dB (A). Din acest motiv, aroTHERM split poate fi instalat chiar și în comunități de locuințe terasate cu densitate mare, fără probleme. Locul de instalare trebuie selectat pentru a preveni propagarea și creșterea nivelului de zgomot.