Detectoarele de fum prin aspirație de la Siemens

Portofoliul vast de de produse destinate protecției la incendiu al diviziei Siemens Building Technologies cuprinde şi două detectoare de fum prin aspirație (ASD) care pot face diferența între fum, abur și praf. Detectoarele Siemens FDA 241/221 asigură o detecție fiabilă și timpurie a incendiului chiar și în cele mai grele condiții.

asd

Detectoarele de fum prin aspirație (ASD) funcționează prin testarea continuă a aerului din încăpere prin intermediul unei rețele de țevi montate în zona de detecție, iar ciclul constant de absorbție și analiză a aerului identifica prezența particulelor de fum. S-a constatat faptul că detecția convențională nu este atât de performantă în a face o diferență rapidă între particulele de praf și cele de fum, existând, astfel, posibilitatea de declanșare a unor alarme false. Astfel, Siemens Building Technologies își completează portofoliul prin lansarea celor 2 modele ASD: FDA221 și FDA241. Ambele detectoare funcţionează pe baza detecției optice duale (raze albastre și infra-roșii). Bazându-se pe detecția optică prin raze de lumină diferite, detectoarele pot determina mărimea și concentrația particulelor și, astfel, pot să distingă între fum și praf, fiind imuni interferențelor externe.

Detectoare de fum prin aspirație sunt ușor de instalat și pot fi cu ușurință integrate într-un sistem Siemens de detecție a incendiului. Integrarea asigură transparența totală cu privire la mesajele de funcționare afișate. Acest aspect face posibilă configurarea detectoarelor, controlarea managementului alarmelor și al mesajelor de eroare direct pe unitatea centrală, optimizând astfel costurile de operare și mentenanță. Pot fi folosite atât în camere curate: săli de operație, laboratoare, centre de date cât şi în încăperile care impun o soluție atractivă din punct de vedere estetic sau acolo unde este necesară o detecție ultra rapidă, cum ar fi spațiile largi precum lobby-uri, depozitele și zonele industriale de producție, zonele cu acces redus precum tuneluri de metrou și conducte de cabluri.

Despre Siemens Building Technologies
Siemens Building Technologies este liderul mondial pe piața clădirilor și infrastructurilor sigure, eficiente din punct de vedere energetic și nepoluante. În România, divizia activează din anul 2004 și oferă produse dedicate utilizării eficiente și sigure a instalațiilor din clădiri și reducerii costurilor. Portofoliul include produse cu care se pot crea sisteme pentru automatizarea instalațiilor de încălzire, ventilație și condiționare a aerului (HVAC), dar și produse dedicate securității și protecției la incendiu. Acest portofoliu, odată implementat, asigură confort, siguranță și economii semnificative la energia consumată. Sistemele pentru automatizarea instalațiilor de încălzire, ventilație și condiționare a aerului (HVAC) contribuie în mod semnificativ la reducerea emisiilor de CO2 și oferă clienților noștri posibilitatea să reducă cu până la 50% costurile pentru energie, iar sistemele de detecție incendiu și securitate asigură protecția vieții și a proprietăților. Compania Siemens SRL este una dintre cele mai importante companii de tehnologie din România al cărei nume, cunoscut de peste 110 ani în țara noastră, este sinonim cu realizări tehnice, inovație, calitate și încredere.