Piata inlocuirilor de centrale termice va aduce un boom de vanzari si lansarea de tehnologii noi

Sectorul de centrale termice, care are o pondere de aproape 50% din totalul pietei HVAC, s-a inscris pe un trend crescator in 2016, depasind pragul de 100 milioane de euro. Pentru 2017, specialistii din domeniu estimeaza ca piata echipamentelor HVAC va continua sa creasca, avand in vedere numarul mare de proiecte rezidentiale si comerciale aflate in executie sau anuntate, in toata tara.


Ce este important de retinut pentru cei care activeaza in domeniul instalatiilor?
In urmatorii ani, parcul de peste doua milioane de centrale instalate in ultimii 15 ani la nivel national va fi tinta principala a furnizorilor de centrale termice. Iar cei care ofera si servicii de montaj au sanse mari sa isi creasca semnificativ cifrele de afaceri.

Ce au de castigat beneficiarii din acest val imens de inlocuiri?
Instalatiile termice presupun o investitie destul de mare daca se doreste un rezultat eficient si durabil. Tocmai de aceea, solutiile eficiente energetic, care asigura confort termic ridicat si beneficiaza de garantii generoase se vor numara printre alegerile preferate. Iar cererea mare de pe piata va regla si preturile. Majoritatea companiilor au inceput deja sa lanseze pe piata oferte si solutii de inlocuire cu sisteme si tehnologii noi. Piata centralelor termice a atins apogeul in anul 2003, cand au fost comercializate peste 250.000 de unitati.

Aflati ce proiecte au nevoie acum de centrale termice si alte produse pentru instalatii!
Sau descoperiti aici produse pentru instalatii, pentru care puteti cere oferta direct de la producator!