Signify contribuie la transformarea digitală a industriei iluminatului

Signify (Euronext: LIGHT), lider global în domeniul iluminatului, contribuie la crearea de clădiri, oraşe şi locuinţe inteligente, prin utilizarea conceptului Internet of Things (IoT).

“Signify susţine puternic tranziţia către iluminatul conectat, investind masiv în tot ceea ce înseamnă aplicaţii software şi servicii, atât în segmentul profesional, cât şi de consum. În viziunea noastră, iluminatul a devenit un mod de a transmite informaţii, oferindu-ne capacitatea de a colecta şi partaja date pentru a crea valoarea adăugată în business”, a declarat Bogdan Balaci, Director General Philips Lighting/Signify pentru Sud-Estul Europei. Acesta a prezentat cele mai recente inovaţii din domeniul iluminatului inteligent în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc pe 21 noiembrie.

InteractNoua platformă pentru iluminatul conectat

Lansată anul acesta, Interact oferă clienţilor Signify noi beneficii şi servicii, prin analiza şi partajarea datelor colectate de la produsele de iluminat conectate şi de la sistemele şi dispozitivele cu senzori. Platforma IoT este disponibilă în cloud pentru toate segmentele de business pe care activează Signify:

Interact City (pentru iluminatul spaţiilor publice, al şoselelor, străzilor, zonelor pietonale, parcurilor şi pieţelor); Interact Landmark pentru iluminat arhitectural; Interact Office pentru clădirile de birouri; Interact Retail pentru spaţii comerciale; Interact Sports pentru iluminatul stadioanelor; Interact Industry, orientată pentru a răspunde nevoilor de iluminat specifice fabricilor, depozitelor şi centrelor logistice.

Platforma Interact City a fost implementată deja în România, într-un proiect pilot de iluminat public la Alba Iulia, aducând numeroase avantaje pentru municipalitate şi cetăţenii oraşului.

Lumina plăcută ochilor

Signify se angajează să ofere consumatorilor produse de iluminat cu LED de înaltă calitate şi confortabile pentru ochi, iar studiile realizate de companie la nivel global relevă necesitatea unei mai bune conştientizări asupra importanţei iluminatului de calitate.

În acest sens, anul acesta a fost lansată campania dedicată consumatorilor casnici “EyeComfort – Lumina plăcută ochilor”, care urmăreşte creşterea gradului de informare asupra importanţei confortului vizual şi a alegerii unor becuri de calitate în funcţie de activităţile zilnice pe care le desfăşurăm.

Putem seta o lumină mai caldă cu o temperatură de culoare mai joasă pentru a ne îmbunătăţi creativitatea sau pentru a ne relaxa, sau ne putem ilumina locuinţa cu lumină albă mai rece pentru a ne concentra sau pentru a ne energiza.

Signify oferă o varietate mare de opțiuni când vine vorba de becurile LED, punând la dispoziţia clienţilor o gamă largă de temperaturi de culoare și de modele pentru personalizarea oricărei locuințe. Becurile Philips LED SceneSwitch, de exemplu, oferă posibilitatea selectării dintre trei setări de lumină într-un singur bec, doar cu ajutorul întrerupătorului existent pe perete, fără a fi nevoie de un variator suplimentar.

Proiecte de iluminat arhitectural

Signify a dezvoltat în România numeroase proiecte de iluminat pentru clădiri de birouri, retail (magazine de fashion) sau monumente reprezentative din patrimoniul naţional, atât din Bucureşti, cât şi din ţară. De exemplu, anul acesta a iluminat Piaţa Sfatului din Braşov în cadrul Festivalului Cerbul de Aur şi Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti.

Noile produse Philips Hue duc divertismentul la un nou nivel

Philips Hue Sync este o aplicație ce permite sincronizarea luminilor Philips Hue cu jocuri, video-uri și muzică. Noul software pentru divertisment funcționează cu aplicația Philips Hue pe orice calculator cu Windows 10 sau macOS (Sierra și mai recent).

Philips Hue Play este o bară luminoasă versatilă, care poate fi poziționată într-o varietate de moduri, pentru a crea o experienţă cu adevărat captivantă prin intermediul luminii. Aceasta oferă un efect de lumină indirectă și poate fi așezată orizontal sau vertical lângă televizor sau chiar montată pe spatele acestuia pentru a crea o lumină de fundal. Instalată pe podea, pe o comodă sau pe bibliotecă, aceasta poate da accente perfecte de lumină, iar design-ul său elegant îi permite să poată fi montată oriunde, integrându-se perfect în orice zonă din casă.

Philips Hue Entertainment este o nouă funcţionalitate în materie de divertisment, care permite aplicaţiei şi luminilor Philips Hue să se sincronizeze perfect cu diverse tipuri de conţinut, de la muzică şi filme până la jocuri video. Prin intermediul acestei actualizări a software-ului, divertismentul la domiciliu atinge un nou nivel, iar utilizatorii se bucură de experiențe vizuale unice şi captivante.