Lavoarele pentru blat – noua tendinta in designul camerei de baie!

Lavoarul este unul dintre elementele de bază în camera de baie. Uneori chiar cel mai important, deoarece este folosit zilnic. De aceea, lavoarul trebuie să fie atât elegant cât și practic. Ce înseamnă aceasta? Este foarte important ca lavoarul să fie de cea mai bună calitate, cu o formă interesantă și să corespundă mărimii camerei de baie. În plus, trebuie să fie în concordanță din punct de vedere tehnic cu interiorul, dar să fie ajustat și la stilul de viață și necesitățile utilizatorilor.

Lavoarul pentru blat este ideal pentru interioarele aranjate în stil modern, fiind totodată cel mai important element decorativ. De obicei este sub o formă geometrică simplă. Lavoarul montat pe blat este o combinație a eleganței și funcționalității. Influențează nu doar valorile estetice ale camerei de baie, ci și posibilitățile utilitare ale acesteia. Dacă alegeți o astfel de soluție, veți obține mai mult spațiu în jurul lavoarului, pe care pot fi expuse accesorii adiționale. Astfel, toate obiectele de care aveți nevoie pentru toaleta zilnică vor fi ușor disponibile.

Mare, mic sau… poate două lavoare?

Pentru ca lavoarul să fie util, trebuie să satisfacă necesitățile fiecaruia. Din păcate, nu întotdeauna este posibilă instalarea modelului dorit, deoarece lavoarul trebuie mai întâi adaptat mărimii încăperii. Dimensiunile lavoarelor sunt cuprinse între 35 și 100 cm. Toate, chiar și cele mai mici, sunt astfel proiectate pentru a asigura confortul utilizatorului, chiar și într-o cameră de baie mai mică.

Lavoarele cu parametri mai mici sunt ideale pentru camerele de baie cu suprafețe reduse, unde pentru a menține confortul dorit este important fiecare centimetru. Cele cu o dimensiune de 50-60 cm sunt modelele standard, care pot fi amplasate aproape în orice tip de interior. Pentru camerele de baie mai mari vă recomandăm un lavoar cu o dimensiune de 80 sau 100 cm, care va constitui un element impozant al dotării interiorului, asigurând totodată confortul adecvat al încăperii. Într-un interior mai mare vă puteți gândi și la montarea a două lavoare de dimensiuni medii.

Pentru confortul utilizatorului, dimensiunea lavoarului este la fel de importantă ca și modul de montare al acestuia. Respectând ideile ergonomiei, lavoarul trebuie montat la o înălțime de 85 cm de la nivelul pardoselii. Distanța de la pereții laterali sau alte elemente nu trebuie să fie sub 20 cm. În schimb – pentru a asigura lejeritatea de mișcare în fața lavoarului, trebuie asigurat un spațiu de cel puțin 70 cm. Dacă doriți să instalați două lavoare, distanța dintre acestea trebuie să fie de minim de 25 cm.

Lavoare cu Tehnologia RockLite

Lavoarele cu margini subţiri sunt o caracteristică populară și inedită în băi. Cu toate acestea, ar fi imposibil de creat fără tehnologia Rocklite. Tehnologia inovatoare ROCKLITE permite producția de ceramică cu elemente foarte subțiri și în același timp foarte rezistente la impact. Excelență în design și rezistență în timp, cu colecția CREA, de la Cersanit.

Crea vă permite să alegeți dintre lavoarele de blat, semi-încastrate și mobilier. Sunt disponibile lavoarele pentru blat, rotunde și pătrate, precum și lavoarele pentru mobilier, pătrate, în mai multe dimensiuni, proiectate împreună cu dulapurile din colecție.

Tehnologia RockLite

  • Margini subţiri
  • Glazura modificată adecvată lavoarelor cu margini foarte subţiri
  • Masa ceramică cu proprietăţi superioare

Stilat sau funcțional?

Lavoarele sunt disponibile în mai multe forme. Rotunde, ovale, pătrate sau dreptunghiulare. Cu frontul ușor rotunzit sau plat. Designul poate fi clasic sau modern, dar va fi original.

Această idee nu se aplică doar pentru aspectul interior. Ea se referă la caracteristicile ce decid asupra confortului de utilizare, care obligatoriu trebuie să fie luate în considerare pentru nou model.

De cele mai multe ori designul merge mână în mână cu funcționalitatea. Lavoarele sunt proiectate pentru a fi un element estetic, dar și practic.

Alegând produsul, trebuie să vă concentrați asupra interiorului lavoarului. Acesta trebuie să fie comod și cu o formă care permite scurgerea apei. Doar astfel vă veți putea bucura de o utilizare confortabilă, precum și de o scurgere adecvată a apei, ceea  ce va împiedica depunerea pietrei.