MP Lifts – Ascensores: Principalele sfaturi pentru achiziția corectă de ascensoare

MP Lifts – Ascensores | MP IFMA este expert în proiecte de modernizare a ascensoarelor, create pentru a crește confortul, eficiența și siguranța utilizatorilor, precum și pentru a reduce cantitatea de electricitate utilizată.

Cum se prezintă piața națională în acest sector și care sunt principalele capcane la achiziția ascensoarelor aflăm de la Horea Pasc – Country General Manager – MP IFMA, într-un interviu acordat IBC Focus:

Care sunt 3 sfaturi pe care le-ați acorda unui client nou pentru achiziția corectă de ascensoare?

Deoarece fiecare imobil are o anumită structură și scop, ascensorul este proiectat pentru a satisface nevoile imobilului. Soluțiile de deplasare sunt personalizate pentru imobile de locuințe, spații de birouri, hoteluri sau centre comerciale.

Înainte de achiziție i-aș recomanda clientului să facă o analiză a nevoilor sale. Cine vor fi utilizatorii ascensorului? Cat de des va fi folosit? Ce finisaje ar dori?

Care va fi impactul în cazul opririi ascensorului din cauza unei defecțiuni? Este nevoie să fie folosit ascensorul de către pompieri în cazul unui incendiu?

I-aș mai recomanda să discute cu un specialist încă din stadiul de proiectare a clădirii. Unele soluții sunt greu de implementat dacă clădirea e deja în faza de construcție și costurile pot crește semnificativ.

Standardele de siguranță presupun realizarea de către constructor a unor spații de siguranță în puțul ascensorului. 

De asemenea, timpii pentru proiectare, producție, montaj și autorizare a ascensoarelor sunt destul de mari și pot impacta finalizarea proiectului.

Care sunt 3 capcane/greșeli des întâlnite pe care observați că le fac cumpărătorii când achiziționează ascensoare?

  • Alegerea produsului în funcție de prețul de achiziție. Nu se iau în calcul costurile totale de utilizare ale ascensorului. (mentenanța lunară, manoperă și piese de schimb)
  • Alegerea produsului doar în funcție de “Brand”.
  • Contactarea unui furnizor de ascensoare doar în stadiul de construcție a proiectului.

Care sunt 2-3 proiecte recente la care lucrați sau pe care le-ați finalizat recent și ce soluții tehnice din portofoliul dvs. ați folosit? 

  • The Marmorosch Bucharest, Autograph Collection Hotel– Adaptarea designului ascensorului la arhitectura Art Deco a clădirii atât din punct de vedere estetic cât și tehnic.
  • Nordis Mamaia – Realizarea finisajelor personalizate ale cabinei ascensorului de arhitecții clientului.

Care sunt provocările momentului în segmentul în care activați?

  • Creșterea prețurilor la materiile prime și termenele de livrare la anumite componente electronice.
  • Inflația, condițiile de creditare, scăderea activității în construcții. 

Cum vedeți evoluția pieței în nișa dvs. în România în următoarele 6-12 luni?

Următoarele 6-12 luni se anunță pline de provocări pentru industria construcțiilor din România. Scumpirile materiilor prime și a energiei, războiul, inflația, scumpirea finanțării – toate vor reprezenta frâne în calea dezvoltării construcțiilor în viitorul apropriat.

În pofida situației economice, financiare, fiscale, energetice și geopolitice dificile, România este, în continuare, în fața unei oportunități probabil unice, având la dispoziție finanțări generoase de la Uniunea Europeană pentru reabilitare, consolidare, renovare și eficientizare energetică a clădirilor.