Interviu Rov Heiz Consult: Lipsa personalului calificat se resimte si pe piata HVAC din Romania

Aflata la al 8-lea an consecutiv cu afaceri in crestere (in 2016 cifra de afaceri a companiei a atins pentru prima oara pragul de 10 milioane de lei), compania Rov Heiz Consult si-a cimentat fara doar si poate pozitia de jucator important pe piata HVAC din Romania.

Infiintata in 2006 ca urmare a evolutiei pietei de constructii si instalatii, in care solicitarile in ceea ce priveste calitatea serviciilor si noutatea solutiilor au devenit tot mai riguroase, ROV HEIZ CONSULT si-a imbogatit in ultimii ani semnificativ portofoliul cu mai multe lucrari de referinta, insa acuza  lipsa tot mai acuta a personalului calificat din domeniu. Despre cum a evoluat afacerea in ultimul an si care sunt perspectivele pentru finalul acestui an am discutat cu domnul Voda Viorel, asociat in cadrul companiei Rov Heiz Consult.

Cum a evoluat afacerea dvs. in ultimul an?

Cifra de afaceri in anul 2016 a crescut fata de anul precedent cu aproape 20 %.

Cum estimati ca va fi anul 2017 fata de 2016 pentru piata constructiilor din Romania?

2017 va fi un an greu prin prisma reducerii investitiilor guvernamentale / straine pe segmentul in care activeaza firma noastra, instalatii HVAC si din cauza lipsei din ce in ce mai acute a personalului calificat in executie, rezultat al migratiei in afara granitelor tarii , lipsa scolilor profesionale de profil, concurenta neloiala etc. Speram sa realizam cresterea propusa.

Care este cel mai reprezentativ proiect in care au fost folosite produsele dvs. in ultimul an?

Lucrarile de rebuilding la magazinul Ikea Baneasa, un santier complex care s-a desfasurat de-a lungul unui an de zile.

Prin ce reusiti sa va diferentiati fata de concurenta dvs?

Profesionalism, seriozitate, calitate si gama diversificata de servicii HVAC ( consultanta, proiectare, furnizare echipamente, montaj, supervizare, service), experienta de peste 10 ani.