Proinvest alege Breezair pentru racirea spatiilor de productie

Proinvest Group din Pascani este un important furnizor de soluții din oțel din România, cu multiple facilități de producție specializate în prelucrarea oțelului. Compania oferă o gamă vastă de produse din oțel și servicii personalizate cu aplicabilitate în diferite industrii precum construcții, automotive sau hidraulică.

Tema de proiectare a fost racirea unei hale de productie industriala de aprox. 5000mp, cu inaltimea de 10 metri, in care se desfasoara activitati de prelucrare la rece a otelului.

Din punct de vedere constructiv, hala este realizata din elemente prefabricate din beton, cu acoperis realizat din elemente curbe sprijinite pe chesoane, cu sarcina termica mare, izolatia termica fiind inexistenta. Pe langa asta, datorita specificului activitatii, hala este prevazuta cu o multitudine de usi de acces de mari dimenisuni, care in timpul productiei sunt mai mereu deschise. La sarcina termica s-a adaugat faptul ca hala este populata cu cuptoare de tratament termic, bancuri de tragere, instalatii de sablare, freze, strunguri si 3 poduri rulante, in care lucreaza aproximativ 30 persoane pe schimb.

In zilele calduroase de vara, ne-au declarat ca ating usor, in hala, temperaturi de 40-45 grade C!!  

Solutia pe care am propus-o a fost de a realiza o instalatie in etape, urmand sa marim capacitatea de racire in anii urmatori.

Am tratat mai intai zona cea mai afectata de canicula, cu o instalatie de racire in varianta “spot cooling”, cu unitati de racire Breezair TBS 580 Supercool, instalate pe acoperisul cladirii care vor asigura atat racirea zonei cat si aportul de aer proaspat atat de necesar lucratorilor.

Breezair își dovedește încă o dată eficiența în fața răcirii cu instalatii frigorifice conventionale (chiller, roftop, etc) care se dovedesc a fi energofage si greu de abordat in situatii industriale ca aceasta.

Despre soluția noastră, gasiti mai multe detalii aici:

www.racire-industriala.ro