Inovație în imobiliarele: Cortina 126, primul ansamblu rezidențial care adoptă sistemul de eficiență Energetică AI

Proiectul imobiliar de lux Cortina 126, situat în zona Pipera, și dezvoltat de Eden Capital Development sub marca Cortina, va introduce în premieră în România cel mai avansat sistem de ventilație, aer condiționat și încălzire (HVAC) dezvoltat de LG, conform unui comunicat emis pentru bursa.ro.

Potrivit comunicatului, Cortina 126 va dispune de pachetul complet al acestui sistem inovator. În plus față de versiunea standard a Multi V i, se va oferi și o variantă premium cu recuperare de căldură. Acest sistem are capacitatea de a oferi răcire și/sau încălzire de la fiecare unitate interioară, indiferent de modul de operare al celorlalte unități interioare învecinate.

Obiectivul ales pentru acest sistem este să maximizeze eficiența energetică, prevenind pierderea oricărui tip de energie și asigurând în același timp temperatura ideală în fiecare încăpere a apartamentului. Practic, tehnologia utilizează principiul reciclării energiei termice din aerul evacuat și transferul acesteia către aerul proaspăt din exterior, astfel menținând o temperatură confortabilă și un aer curat în interior cu consum redus de energie suplimentară (Elena Dumitrache, Șefa Departamentului de Vânzări Eden Capital Development).

În esență, algoritmii avansați ai acestui sistem îi permit să învețe și să anticipeze variațiile de temperatură din mediul exterior și interior, folosind atât date specifice clădirii, cât și informații meteorologice externe. Pe măsură ce acumulează cunoștințe despre mediul în care este instalat, acesta optimizează resursele pentru a obține aceleași rezultate cu consum mai redus de energie (Elena Dumitrache, Șefa Departamentului de Vânzări Eden Capital Development), conform surselor oficiale.

Oportunități de ofertare pentru furnizorii de aparataje electrice in București și Ilfov?

Potrivit analizei efectuate de Victa.ro în ultimele 12 luni, în zonele București și Ilfov au fost identificate mai mult de 1100 de proiecte care include montarea unei cantități estimate de 848.000 de prize. Lucrările de construcție se desfășoară pe o suprafață totală de peste 13 milioane de metri pătrați, cu o valoare estimată de 65 miliarde de lei. Aceste inițiative sunt focalizate pe dezvoltarea de noi construcții în cadrul ansamblurilor rezidențiale și blocurilor.

Descoperă metodele prin care poți oferta prize și întrerupatoare pentru proiecte de construcții rezidențiale și blocuri, utilizând platforma Victa.ro – asistenta ta virtuală de ofertare la șantiere.

Sursa: https://constructfocus.ro/